Lelépő
Image default

Varázslat születik hamarosan a Bakonyban megbújó monostorban

Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven és Franz Schubert művei szólalnak meg az olasz Quartetto Eos koncertjén május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban.

Minden pillanat maga a csoda

A 2016-ban a római Santa Cecilia Egyetem diákjaiból alakult Quartetto Eos frissességével és interpretációinak mélységével vívta ki a szakma figyelmét. Számos nemzetközi versenyen szerepeltek sikerrel. A Nemzetközi Anton Rubinstein Versenyen Düsseldorfban és a Sergio Dragoni Versenyen Milánóban (2019), míg a winterthuri Orpheus Versenyen első helyezést értek el.

A koncert a Merita elnevezésű európai kamarazenei projekt részeként valósul meg.

A részvétel ingyenes.

A koncert után beszélgetést szerveznek a kvartett tagjaival a monostor kávézójában – közölték a szervezők az MTI-vel.

Klasszikus zenével telnek meg a monostor falai

A tizenkét ország együttműködésében létrejött Merita célja, hogy felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt Európa-szerte, valamint fellépési lehetőséget teremtsen a fiatal művészeknek.

Ehhez kapcsolódva Magyarországon kilenc alkalommal nemzetközi kamarazenei formációk, többek között az osztrák Chaos Quartett és a lengyel Airis Quartett ad koncertet.

A Le Dimore del Quartetto által, az Európai Unió támogatásával létrehozott projektben a vonósnégyesek által képviselt új hangok és stílusok gazdagítják és felfrissítik az európai zenei palettát. Így járulnak hozzá a kultúra és művészet állandó megújulásához.

A programban tizenhét kulturális szervezet vesz részt Európából, Magyarországot a Cadenza Művészeti Ügynökség képviseli. A hároméves projektben harmincnyolc vonósnégyes mutatkozik be különleges koncerthelyszíneken minden résztvevő országban.

Lelépő

Kapcsolódó