Lelépő
Image default

Több mint másfél évtized után ismét menetrend szerint repülőjárat fog indulni erről a magyar repülőtérről

Márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata – adta hírül a pecsma.hu.

A pécs-pogányi reptéren sajtótájékoztatón jelentették be a menetrend szerinti repülőjárat indulását, mely március 26-tól fog utasokkal közlekedni. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere a sajtótájékoztatón emlékeztetett: charter járat tizenkét, menetrend szerinti pedig tizenhat éve nem indult Pécsről. A polgármester hozzátette: a város a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt, ugyanis

1930-tól belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel.

Mint mondta, hosszú előkészítést igényelt az Universal Airrel való megállapodás megkötése.

„München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról” – fogalmazott Péterffy Attila.

Mint mondta, a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik, a várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, ráadásul sok német diák tanul a pécsi egyetemen. Hozzátette: a reptér minél gyorsabban és egyszerűbben való elérése érdekében Tüke Busz-járat közlekedik majd a légikikötő és a város között.

Lelépő

Kapcsolódó