Lelépő
Image default

Kolodko új miniszobra éjjel-nappal zenél

Fejhallgatót ábrázoló zenélő szobor várja ezentúl a Müpa látogatóit, az intézmény bejáratánál elhelyezett Kolodko Mihály-alkotás a Füles fantázianévre hallgat.  
 
A fejhallgatót ábrázoló bronz alkotásból folyamatosan szól a zene, tizenöt mű csendül fel, köztük Beethoven C-dúr zongoraversenye Vásáry Tamás előadásában vagy Richard Strauss Négy utolsó éneke Rost Andrea tolmácsolásában, de Palya Bea és Avishai Cohen is megszólal a szoborból.
 
 
Az idén nagykorúvá érett Müpa 18. születésnapja alkalmából lepte meg a különleges alkotással közönségét. Kolodko Mihály alkotása üzenetet is hordoz: az épület előtti főlépcső korlátjára elhelyezett szobor minden zene- és kultúrarajongót arra biztat, hogy fejhallgatóját, napi gondjait hagyja a falakon kívül, mert a Müpában semmihez sem fogható élő zenei élményt kap.
 
 
Kolodko Mihályt szerethető köztéri szobrai tették országszerte ismertté és népszerűvé. Alkotásai a street art (utcaművészet) hagyományába illeszkednek, legújabb műveiről a Lelépő is beszámolt ebben és ebben a cikkében.
 
Lelépő.hu

Kapcsolódó