Lelépő
Image default

Húsvétkor nyit az ország egyik legszebb a tulipános kertje

Nagypénteken nyit az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom határában. A másfél hektáros területen negyvennégy virágfajtában gyönyörködhetnek a látogatók.
 
Az ország legdélebbi, a Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő tulipános kertjét három éve hozták létre, akkor mintegy ötvenezer ezer virághagymát, a tulipánok mellett jácintokat és nárciszokat is elültettek. Tavaly megduplázták a hagymás virágok számát, és ötszáz bazsarózsát is telepítettek, melyek két év múlva válnak termővé, idén tavasszal pedig egy csaknem kilencszáz tőből álló rozáriumot hoznak létre. A bemutatókertben negyvennégy virágfajtában gyönyörködhetnek a látogatók, az ágyásokban pedig több mint harmincfajtából szedhetnek is.
 
 
A mórahalmi tulipános kert működtetésével hagyományosan egy jótékonysági célt is támogatnak, idén pedig a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítványnak juttatják el a bevételt.
 
Mint ismert, az első TulipGardent öt éve a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, akkor harmincezer tulipánhagymát elültetve. Jelenleg már tizenhárom kert működik az országban, ahol kétmillió tulipán nyílik majd. A tavalyi év tapasztalatai alapján a kertekben várhatóan háromszázezer látogatót látnak majd vendégül.
 
 
Mórahalmon kívül az ország több más pontján is megkezdődik a tulipánszüret. Ebben a cikkünkben egy mandala formájú tulipánültetvényre hívjuk fel a figyelmet, itt pedig a kőröshegyi tulipánosról lehet olvasni.
 
Lelépő, fotók: Móra-Net

Kapcsolódó