Lelépő
Image default

Többé nem akadály az ételallergia – Ennél jobb mentes bejglit még nem kóstoltál

Minden családnak megvannak a maga kedvenc karácsonyi süteményei. Ahány ház, annyi recept, de a bejgli szinte mindig szerepel a listán. Mi a helyzet viszont akkor, ha tej-, szója- vagy gluténallergiás vendég érkezik, vagy olyan személy, aki kerüli a hozzáadott cukrot? Van még esély egy finom bejglire? Természetesen! És mi most be is bizonyítjuk.

Tej-, glutén- és hozzáadott cukortól mentes bejgli

Hozzávalók a tésztához:
  • 9 dkg rostmix
  • 9 dkg folyékony kókuszolaj
  • 3 L-es tojás
  • 1 dl ToTu ital
  • 5 dkg eritrit
  • 12 gramm sütőpor, só
A mákos töltelékhez:
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg eritrit
  • fél dl ToTu ital
  • 3 dkg mazsola
  • fél kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 1 tojás
A diós töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 1 teáskanál útifű maghéj
  • 3 dkg mazsola
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • fél dl ToTu ital
  • 1 tojás

A tésztához a rostmixet összekeverjük a sütőporral és csipetnyi sóval. A többi anyagot egyneműre keverjük, majd hozzáadjuk a rostmixes keveréket is. Szép sima tésztává dolgozzuk. Félretesszük, amíg elkészítjük a töltelékeket.

A mákoshoz valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A diósnál ugyanúgy. A tésztát kettévesszük. Két sütőpapír közt 30×25 cm-es téglalappá nyújtjuk az egyiket. Megkenjük a mákos töltelékkel. Feltekerjük. Sütőpapíros lemezre tesszük.

A másik tésztát ugyanígy kinyújtjuk. Megkenjük a diós krémmel. Feltekerjük, és a mákostól kissé távolabb szintén a lemezre rakjuk. Lekenjük először tojássárgájával, majd tojásfehérjével, végül 175°C sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

Elkészítenéd a zserbó mentes változatát is? Mutatjuk, hogyan lesz a legistenibb.

Így készülnek az ételallergiások legtökéletesebb mentes zserbója

További információ itt.

Kapcsolódó