Lelépő
Image default

Újabb rangos elismerést zsebelt be a Magyar Zene Háza

Kihirdették az Év Tetője 2023 pályázat nívódíjasait, kategória- és különdíjasait, valamint az elismerő oklevéllel jutalmazott pályázatokat. Az egyik győztes a Magyar Zene Háza lett.

Az Év Tetője 2023 pályázatra hatvankilenc pályamű érkezett a legjobb kivitelezőktől, a nemzetközi zsűri minőségi és esztétikai szempontok alapján döntött. Nívódíjat kapott – a többi között – a Metal Hungária Holding Zrt. a Magyar Zene Háza tetőszigeteléséért. Szintén a turisztikai látványosságon végzett munkájáért,

a legjobb tervezőnek járó díjat Reisch Richárd és Varga Bence kapták.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, a Magyarr Zene Háza számos építészeti díjat nyert már, rabul ejtette a hazai és külföldi turisták szívét is. Nemrégiben a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére került. 2022-ben Európa vezető új turisztikai látványosságának választották. Ha hét érdekességet olvasnál róla, ebben a cikkünkben találod.

Mint ismert, a 34 évvel ezelőtt létrehozott díjjal az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége a magyar tervezők és kivitelezők nemzetközi színvonalú munkáit ismerik el. A verseny ma már a térség legrangosabb szakmai elismerése, amely az építészeti, műszaki, technológiai, gazdaságossági szempontoknak egyaránt megfelelő tetőfedő munkákat népszerűsíti, hogy ezzel is példát mutasson a jövő szakembereinek.

Lelépő.hu, fotók: Magyar Zene Háza

Kapcsolódó