Lelépő
Image default

Fantasztikus kerékpáros túra során fedezhetjük fel az Őrséget és a szlovén Toszkánát

A kerékpáros túra a Gaja-völgy Egyesület szervezésében a 7 Határ program keretén belül valósul meg. Az útvonal páratlan vidékeken vezet keresztül, ráadásul elképesztő lovasélményben is lehet része azoknak, akik csatlakoznak.

A Gaja-völgy Egyesület immár ötödik alkalommal szervez kerékpártúrát a meseszerű vidékre. Az érintett tájegységek közül

hazánkban az Őrség területén, belekóstolva a Vendvidékbe, a szlovén oldalon pedig Lendva környékén vezet majd az út.

A kerékpáros túra során Őriszentpétertől nyugatra kitekintenek Farkasfa és Orfalu felé, keletre Csesztreg lesz az úti cél. Szlovéniában a Vendvidéki-dombság, és a Muravidék tartalmas bejárása következik. Itt az út Péterhegytől egészen Lendváig vezet, többek között Bakónak és Dobronak érintésével.

A bátrabbakkal egyik nap elmerészkednek a Szlovén Toszkánába, Jeruzalembe is.

A budapesti Nemzeti Vágta tizenhat előfutamának egyike a Muravidéki Vágta, mely a Muravidék legnagyobb lovas eseménye, ünnepélyes megnyitóval és lovasfelvonulással. Lendván meglátogatják ezt a magyarok számára is megkapó eseményt.

A három napos program során közel kétszáz kilométert tekernek majd,

így elsősorban országúti vagy trekking kerékpárral javasolják a részvételt. Az túrákat a kiváló minőségű, és jó vonalvezetésű műutakon, kerékpáros közlekedésre kijelölt úton, illetve kerékpárúton vezetik, melyek áthaladnak több kisforgalmú településen, legtöbb esetben elkülönített kerékpárutakon. A három napos túrára korlátozott számban várják a jelenkezőket.

Részletek itt.

Az Őrség meseszép tájaiból sosem lehet elég. Ráadásul idén nyáron ingyen is felfedezheted rejtett titkait. Hogy hogyan? Mutatjuk!

Így fedezheted fel idén nyáron teljesen ingyen az Őrség legendás vidékét

Lelépő.hu

Kapcsolódó