Lelépő
Image default

Látványos látogatóközpont mutatja be az ország egyik legszebb borvidékét

Vadonatúj arculatot és formát kapott Mád központjában az egykori tűzoltóépület. Egy GINOP-os pályázatnak köszönhetően a Tokaji borvidék világörökségi értékeit bemutató turisztikai és kulturális látogatóközpont valósult meg – adta hírül a boon.hu.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 1,493 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével, konzorciumi formában a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezetésével jött létre. Az épületben kiállítótér, rendezvény- és kóstolóterem, kávézó, kerékpárkölcsönző áll rendelkezésre.

Egy olyan központ nyitja meg kapuit, amely a mai digitális tájékozódási lehetőségek mellett személyes, részletes információkat biztosít az idelátogatók részére.

Az eszközök és szolgáltatások tekintetében minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb programokat.

A kiállítói funkció mellett rendezvényhelyszínt is biztosítanak a turisták és a helyi lakosság számára. Az új látogatóközpont a kornak megfelelő interaktív kiállításokkal, aktív, szabadtéri kikapcsolódási lehetőségekkel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az udvaron a legkisebbek számára egy vadonatúj játszótér áll rendelkezésre.

A látogatóközpont kerékpáros bázisában biciklik és kapcsolódó eszközök bérlésére. Emellett a saját bringák műszaki ellenőrzésére nyílik lehetőség. A fejlesztés része volt egy közterületi rekonstrukció, a mádi Rákóczi útnak a Látogatóközponttól a „Főtérig” terjedő szakaszán új térburkolat került kialakításra megújult a közvilágítás, illetve eltűntek a látható közművezetékek.

A tokaji borvidék látványos fejlődésen megy keresztül. Szelfipont, kilátó és tematikus borút épült az egyik legszebb településén és egy új bicikliutat is kiépítettek. Jó hír, hogy a régiót egy új vonatjeggyel kedvezményesen is bejárhatjuk. Ismét elérhetővé vált ugyanis a MÁV-START és a Volánbusz közös terméke, a Tokaji Borongoló napijegy.

Fotók: Koncz Zsófia

Kapcsolódó