Lelépő
Image default

Rangos elismerést kapott a hazai természetfotózás kilencven éves, ikonikus képviselője

A fotográfus és szerkesztő Keleti Éva nemcsak az elmúlt hetven év magyar fotográfiájának meghatározó alkotója és alakítója, de a hazai természetfotózásból is jelentős mértékben kivette a részét.

A művész a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat zsűritagjaként tizennégy éven át értékelte a magyar természetfotósok csaknem negyvenezer képét.

Az idén kilencvenkét éves fotós bejelentette visszavonulását a zsűri köréből.

A magyar természetfotósok nevében Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója és Kövesi Eszter, a szervezet ügyvezetője az otthonában köszöntötték a művészt, és átnyújtották neki az Arany Daru szobrot és a vele járó címet,

A magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíját.

Ennek kapcsán készített vele egy átfogó interjút a VM csapata, amelyben mesél a természethez és a természetfotózáshoz való viszonyulásáról, a zsűriben eltöltött tizennégy év tapasztalatáról, és mindarról, amit a fotográfia jelent számára.

A magyar természetfotós társadalom és a Varázslatos Magyarország végtelen hálával tartozik Keleti Évának, amiért majd másfél évtizeden át havonta több száz képet vizsgált meg és értékelt, véleményével alakítva a magyar természetfotósok szakmai rangsorát.

Lelépő, fotók: Timár Mátyás, Varázslatos Magyarország

Kapcsolódó