Lelépő
Image default

Nyertesek nyertese lett a Hello Wood egy rangos nemzetközi dizájnversenyen

A Hello Wood a veszprémi Közösségek kertjével nyerte meg a BIG SEE-t, azon belül is a fából készült építészeti és dizájn projektek fődíját.

A Hello Wood fantasztikus sikernek örülhetünk

A Közösségek kertje megnyerte a BIG SEE-t – jelentette be közösségi oldalán a Hello Wood csapata, akik behzták Wooden Design Grand Prix Award fődíját. A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében született meg, hogy

megtestesítse az idei Európa Kulturális Fővárosa programban résztvevő települések összefogását.

A száztizenhat fadoboz mindegyike egy-egy részt vevő várost jelképez, melyeket a későbbiekben meg is kapnak, hogy mementói legyenek az eseménydús évnek.

„A BIG See egy Dél és Kelet-európai projekteket csoportosító díj, ahol már többször kerültünk ki nyertesként különböző kategóriában. Az idei Wooden Design Award kiírásban viszont megnyertük a fődíjat,

a nyertesek nyertesei lettünk, Grand Prix minősítst kaptunk a Közösségek Kertje projektünkkel”

– mondta a Lelépő megkeresésére Tóth Kristóf, a Hello Wood kommunikációs és edukációs projektmenedzsere. Hozzátette, a legjobb fából készült építészeti és dizájn projekteket minősítették.

Látványos installáció hirdeti az összefogást

Ahogyan azt a Lelépő már korábban megírta, a Közösségek kertje Veszprémben a Gyárkert KultúrParkban kapott helyet. A nemrég még elhagyatottan álló bútorgyár egykori telephelye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően

pop-up rendezvénytérként és közparkként nyitott újra.

A magyar építész-dizájnerek által megalkotott installáció mindenki számára megközelíthető, látványos kiállítóteret hozott létre a különleges formájú növényládák által.

A geometrikus építészeti formák és a buja növényzet kontrasztja varázslatos hangulatot teremt.

A Gyárkert látogatói a pavilont körbejárva a számukra kedves emlékeket hordozó települések neveinek böngészésébe merülhetnek el.

Lelépő, fotók: Hello Wood weboldala

Kapcsolódó