Lelépő
Image default

Nagy a baj, eltűnt a világ harmadik legmagasabb csúcsára készülő magyar hegymászó az olasz hegyekben

Keresik Győrffy Ákost az olasz hatóságok, a magyar hegymászó pénteken egy hétvégi mászásra indult az olaszországi Monte Rosa-masszívumon, azonban a megbeszélt időpontra nem ért vissza – írta közösségi oldalán a Kalifa Alpin Csapat.
 
FRISSÍTÉS:
 
Sajnos a rendkívül alapos és szakszerű keresés ellenére sem találták meg Győrffy Ákos magashegyi hegymászó, síalpinista és siklóernyős nyomait – adta hírül a Kalifa csapat a Facebookon. A részletek ITT olvashatók.
 
KORÁBBAN ÍRTUK:
 
A tájékoztatás szerint Győrffy Ákos felkutatására szerdán „teljes erővel elindult a keresés az olasz hatóságok és a magyar konzulátus közreműködésével”. A csapat a család kérését tiszteletben tartva nem ad további információt.
 
Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, március első napjaira összeállt a csapat a Kiss Péter Kancsendzönga Zarándokútra, aminek célja, hogy Kiss Péter édesapja a lehető legközelebb jusson ahhoz a helyhez, ahol fia 2013-ban eltűnt. Ennek a csapatnak a tagja Győrffy Ákos is, aki a tervek szerint oxigénpalack nélkül mászná meg a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsát, a 8586 méter magas Kancsendzöngát. Az alaptáborig vele tartana a hegyen tíz éve eltűnt Kiss Péter hegymászó édesapja és testvére is.
 
Lelépő.hu

Kapcsolódó