Lelépő
Image default

Zarándoklat indul oda, ahol tíz évvel ezelőtt eltűnt Erőss Zsolt és Kiss Péter

Összeállt a csapat a Kiss Péter Kancsendzönga Zarándokútra, aminek célja, hogy Kiss Péter édesapja a lehető legközelebb jusson ahhoz a helyhez, ahol fia 2013-ban eltűnt.
 
Különleges csapat szerveződött igazán megható céllal. Kiss Péter hegymászónk édesapja és testvére egy kisebb csapattal elzarándokol a Kancsendzönga alaptáborába ugyanazon az útvonalon gyalogolva, amelyen tíz évvel ezelőtt Erőss Zsolt és Kiss Péter haladt. Péter édesapjának már
 
régóta dédelgetett álma volt, hogy a lehető legközelebb jusson ahhoz a helyhez, ahol fia 2013-ban eltűnt.
 
A kerek évforduló alkalmával koszorút helyeznek el annál az emléktáblánál, amelyet  2018-ban Sarhan Omar és Varga Csaba helyezett el a Föld harmadik legmagasabb hegyének alaptáborában.
 
A Kancsendzönga alaptábori trekking az egyik legnehezebb, ugyanakkor az egyik legszebb is. 
 
A trekking résztvevői között lesz tehát id. Kiss Péter, Péter édesapja, Kiss Attila, az egy évtizede eltűnt hegymászó testvére, és Győrffy Ákos, a Kalifa Alpin Csapat tagja. A Kalifa tájékoztatása szerint Győrffy Ákos a trekking túra után nem fog a többiekkel hazatérni, hanem
 
ott fog maradni az alaptáborban és megkísérli megmászni a hegyóriást.
Kiss Péter édesapja már eddig is sokat tett azért, hogy fia emléke ne merüljön feledésbe. Tíz évvel ezelőtt indult útjára a Kiss Péter Emléktúra a Mátrában, mely az ország egyik legnépszerűbb és legnívósabb túramozgalmává nőtte ki magát.
 
lelépő.hu, fotók: Kalifa

Kapcsolódó