Lelépő
Image default

Hatalmas siker! Guinness-rekorder kolbászt töltöttek egy magyar településen

Guinness-rekorddal alapozták meg a szombati X. Vámos-Toros Nap fesztivált Sajóvámoson – adta hírül a boon.hu.

Korábban tiszavirág életű volt a sajóvámosiak Guinness-rekordja

Ambiciózus céllal vágtak neki a sajóvámosiak a toros fesztiválnak. Egyértelmű céljuk volt, hogy Győrvártól visszahódítsák a „leghosszabb kolbászt töltők” hazai és világcímét. Mint ismert, a rekordot 2020. február 1-jén 2732 méteres kolbászukkal tartották korábban,

akkor a vajdasági Turiát győzték le.

De csak egy hétig örülhettek Magyarország és a világ leghosszabb kolbászát töltő címnek, mert 2020. február 8-án Győrváron, a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, 3490 méter hosszú kolbásszal új Guinness-rekord született.

Három tonna alapanyagból készült a rekorder kolbász

„A szervezőkkel úgy döntöttünk, hogy megkísérelünk új világrekordot felállítani. Az elmúlt napok, órák az új világrekord felállításával teltek el és hamarosan kiderül, sikerül-e visszahódítani a „leghosszabb kolbászt töltők” hazai és világcímé” – nyilatkozta még a fesztivál előtt Szólya Zsuzsanna, a rendezvény főszervezője.

A kolbásztöltők pedig sikerrel jártak, újabb Guiness-rekord született Sajóvámoson.

A boon.hu tájékoztatása szerint a péntek reggel 7-től péntek éjfél után 4 percig tartó munkában 3972 méter kolbászt sikerült készíteni a szorgos kolbásztöltőknek. Az eredményt pedig a helyszínen hitelesítették is.

Úgy tudni, a Farkas Gyula vezette kolbásztöltő csapatban tizennégyen dolgoztak a rekord hosszú kolbász töltésén, ahol végül mintegy három tonna fűszeres alapanyagot használtak fel.

Ezt olvastad már?

Nem ez az első magyar Guinness-rekord, amiről a Lelépő beszámol. Ebben a cikkünkben egy futó rekordjáról számoltunk be, itt pedig egy olyan magyar kuriózum látható, ami ötször is a világon egyedülálló lett.

Lelépő, fotók: MTI

Kapcsolódó