Március 31-én és április 1-jén országszerte majd félszáz étteremben meghirdetett Bárány Napokkal csábítják az érdeklődőket az egészséges és a hagyományos magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő bárányhús fogyasztására.
A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozicionálásán. A Bárány Napokon a vendégek országszerte kóstolhatnak az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételeket.
A szervezők szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük.
Az akcióban részt vevő éttermek listája ide kattintva érhető el.
Lelépő.hu, fotók: Unsplash