Lelépő
Image default

Rácz Jenő kacsamellet, a Michelin-csillagos Costes tejesbárányt kóstoltat most hétvégén

Június 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. A rendezvény egy “országkóstolóként” is felfogható, amely három napon át, egy millenárisnyi területen mutatja be a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat. A vasárnap estig tartó Gourmet-ról persze nem hiányozhatnak a legjobb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem.

Elképesztő fogások várnak a Gourmet Fesztiválon

Tizenegyedik alkalommal, már kiforrott recepttel érkezik a gasztrofesztivál: mintegy ötven vidéki és fővárosi étterem, valamint tucatnyi cukrászda adja össze az ország legnagyobb menüjét, amelyen több mint kétszáz különböző étel és desszert található. Ezt kíséri a szintén rendkívülinek mondható italkínálat, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Végigtekintve a menün, zavarba ejtő változatossággal találkozhatunk.

Nápolyi pizzát kóstolhatunk a Digótól vagy Szabi a Péktől, és az olasz gasztronómiánál maradva, a Pomo D’Oro megmutatja, mi a pizza sushi és milyen a makaróni, ha házi és füstös.

Izgalmas ízek, zseniális séfektől

Lesz BBQ, méghozzá marhaszegy, de cserépedényben készült vegán töltöttkáposzta is Stoller Marcinál (+52 Etyek), és grill: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál.

Ázsia a Gourmet-n is népszerű.

A 101 Bistro baokkal készül, a Zhu&Co gőzbatyukkal, az Enso – a pacal mellett – tücsköt is kínál, Bíró Lajos tonkatsu rament ad, a Costes Izakaya-nál pedig ceviche, thaiföldi stílusban, Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készít, a Yama-nál forró tom yum levest szürcsölhetünk, a Hibiscus-nál lesz a kimchi mennyország, és persze jön Wang Mester is, mindenféle jóval.

A csillagos éttermek és a sztárséfek is kitesznek magukért.

Michelin-csillagos ételek az tányéron és  bemutatkoznak a vidék nagyágyúi

Az esztergomi 42 Restaurant füstön sült salátával készül, Sárközi Ákos (Borkonyha) mangalicát és pisztrángot is készít. Rácz Jenőnél kacsamell lesz BBQ-zeller dashi emulzióban, a Costes tejesbárányt kínál. Mizsei János (MÁK) pedig idén sem hagyja ki a lángost.

Nagyot erősödik a vidék, sok új étterem mutatkozik be a Gourmet-n.

A régi és új kiállítóknál a hagyománytisztelők és klasszikusabb ízekre vágyók is megtalálhatják számításaikat. Hideg kovászos tökfőzelék (Sparhelt), lecsó és mátrai borzaska (Bori Mami), paradicsomos káposzta (Góré), haltepertő (Horgonyzó) készül.

Lesz zöldborsófőzelék mangalicás gőzbatyuval (Kistücsök), rántott borjú (Kreinbacher Bistro), hortobágyi palacsinta (Lokal47), vadas nyúl szalvétagombóccal (Öreg Prés). Kihagyhatatlannak ígérkezik a mákos nudli mézharmattal és törökmézzel (Rókusfalvy Etyek).

Ha pedig mindez nem lenne elég, még medve rillette is lesz medvegombával és medvehagyma pesztóval a székelyudvarhelyi Páva Étterem jóvoltából.

Végül, de nem utolsó sorban, soha ennyi cukrászat nem volt még a Gourmet-n.

A kínálatban pedig flódni, ekler, pavlova, makaron és csokoládé hegyek, mignonok, gerbeaud vár. Kóstolásért kiált a töltött macskanyelv, vegán sütik és high-end desszertköltemények a Mon Petit-től és a Nour-tól.

Lelépő.hu, fotók: Gourmet Fesztivál

Kapcsolódó