Lelépő
Image default

Látványos fényjáték és nyomozós kerti játék várja a húsvétolókat az ország egyik legszebb arborétumában

A húsvéti hosszú hétvégén debütál a Folly Arborétumban a nyomozós kerti játék és az ingyenes, gyerekeknek szóló Folly matiné. Az arborétum legújabb látványossága szintén a tavaszi szünettől élvezhető.

Különleges, új programokkal köszönti a tavaszt a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat. A húsvéti hosszú hétvégétől minden szombaton ingyenes, interaktív programmal várják majd a gyerekeket. A Folly matinén a 7-12 éves korosztály pedagógusok segítségével, játékos formában ismerheti meg a kert egyedülálló élővilágát.

Kerti nyomozós játékkal készül az arborétum húsvétra

A Nyomozz a Follyban! programmal az arborétum nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is új, izgalmas kihívással készül. A nyolc állomásos „szabadtéri szabadulószobában” a játékosok rejtélyes halálesetek nyomába szegődnek. Kihallgatások jegyzőkönyvei és

egy nyomozó feljegyzései alapján göngyölíthetnek fel egy bűntényt, bejárva közben a kert legszebb helyeit.

A nyomozós játék 2–2,5 órás kikapcsolódást ígér a résztvevőknek, akik QR-kód olvasására alkalmas telefon segítségével tudják teljesíteni a kihívást.

Az arborétum legújabb látványossága is a tavaszi szünetben debütál

A látogatók rendhagyó kiállításon ismerhetik meg huszonkét különleges növényfaj, köztük a cédrus nemzetség képviselői. Sok érdekességet megtudhatnak a ciprusok és a hosszútűs fenyők tobozairól, amelyeket a különleges fák között kanyargó kerti sétányokon élőben is megcsodálhatnak. A „tobozkörúthoz” játék is kapcsolódik. A résztvevők pecséteket szerezhetnek, azok pedig, akik mind a tíz pecsétet összegyűjtik, jutalmul ajándék magcsomagot kapnak.

A négynapos ünnepi hétvégére meghosszabbított nyitvatartással és a megújult, különleges programkínálattal készül az arborétum.

Fényestés és fényanimáció kínál felejthetetlen látványt

Március 30-án és 31-én látványos esti programon vehetnek részt az érdeklődők. 19 órától különleges vezetett sétán csodálhatják meg a fényfestéssel és fényanimációval életre keltett,

közel százhúsz éves arborétum növényeit, ikonikus fáit és a kültéri műalkotásokat.

A tobozkiállítás és a „tobozkörút”, valamint a nyomozós játék nagypéntektől minden nap várja a látogatókat. Szombaton, húsvétvasárnap és -hétfőn ebédidőben a gyerekeknek emellett ingyenes Folly matinét, délutánonként pedig családi szabadulószoba-játékot rendeznek.

Nincsen húsvét sonka, kalács és torma nélkül, éppen ezért gasztronómiai élményekből sem lesz hiány. A kert éttermében hagyományos és újragondolt húsvéti fogásokat – többek között pankómorzsás préselt rántott húsvéti sonkát, reszelt tormás szójában érlelt tojáskrémet, áfonyás-epres, rozmaringos tortlettet – is kóstolhatnak a vendégek.

A részletes programok ide kattintva tekinthetők meg.

Lelépő, fotók: Folly Arborétum Facebook oldala

Kapcsolódó