Lelépő
Image default

4+1 balatoni program, ami kihagyhatatlan augusztusban

Bár az idei nyár hektikus időjárás szempontból, tapasztalataink szerint minden eső után kisüt a nap, és ennyi szivárványt még életünkben nem láttunk a Balatonnál. A magyar tenger mellett pedig mindig zajlik az élet, augusztusban is izgalmasabbnál izgalmasabb programok várják az érdeklődőket. Lesz boros, olivás és művészeti esemény is. Mutatjuk a részleteket.

Augusztus 4 és 5. Izgalmas kóstolók és DJ A VÖLGYBEN – Borbolt a völgyben

Augusztus első péntekjén nagy élet lesz a Szent György-hegyi Borbolt a völgyben kertjében. Pénteken Juhász Ádám pakolja a bakelit lemezeket délutántól naplementébe hajlóan: jó hangulat, finom zenék, jazz, swing, izgalmas dallamok. Pénteken és szombaton is lehet kóstolni a csak erre a hétvégére összeállított izgalmas borsort a hegyről.

Piros bakator, sárga muskotály, hárslevelű, csókaszőlő vár.

Augusztus 12 és 26. – Olivakert nyíltnap / BOR • TAPAS • VÁSÁR – PLÁNE BADACSONY borterasz

A Balaton környéke lassan olyan, mint egy mediterrán vidék, leanderek, olivafák, és persze hatalmas víztükör és meleg nyarak. Ha szeretnél olivafát a kertedbe, vagy csak magadhoz ölelni pár száz-nyolcszáz éves példányt és ábrándozni, milyen lenne egy saját oliva liget, most megteheted. Egy bor mellett pedig nem csak álmodozni tudsz majd a Pláne teraszán augusztus 12-én és 26-án. A Káptalantóti Sandra’s olive trees kert pedig bármikor megnyit, ha az egész készletet megnéznénk, ami páratlan látvány Magyarországon!

Augusztus 19. KULTHÁLÓ//Színes falu, színes ház #4//FatHeat • Zene: Ujj Misa X Dalárda

Egy eseménydús délután koncerttel, szakmai beszélgetéssel, improvizációval, művészetekkel. A Színes falu, színes ház projektben olyan felületeket kerestünk Zánkán, amiket új ruhába öltöztethetünk kortárs művészek segítségével.

A nyár folyamán minden alkalommal egy-egy elkészült művet mutatnak be.

A leleplezésekhez meghívott ismert underground és mainstream zenészek improvizatív koncertet adnak helyi vonatkozású előadókkal. A szeptemberi nagy bemutatón pedig egyben lehet majd végigjárni az alkotásokat, mely program után egy különleges közös koncerten, örömzenélésen találkoznak a projekt zenei résztvevői!

Augusztus 20. „Csak a szokásos” – 2HA Augusztus 20.

Nagy igazság, hogy a jól bevált recepteken nem érdemes változtatni. Ilyen Török Csabi és a 2HA Szőlőbirtok augusztus 20-i bulija a Szent György-hegyen zenével, medencével, pezsgővel, isteni BBQ ételekkel és megunhatatlan panorámával! Az Észak-Balaton egyik leghangulatosabb mediterrán ligete tele olajfával az első hazai olíva olaj hazája, de a birtokon első osztályú vörös- és fehérborok is készülnek. Érdemes megkóstolni a Pinot Gris narancsbort is. Figyelem! Az esemény ingyenes, de emailben kell regisztrálni rá.

+1: Szeptember 2. Szent György-hegy MATINÉ

Szüret előtt újra megtelik élettel a Szent György-hegy, a tavalyi sikeren felbuzdulva idén újra lesz MATINÉ. A Szent György-hegy HAJNALIG napközbeni kistestvérén déltől este 8-ig vár tizenhat izgalmas helyszín tárt karokkal és nyitott kapukkal. Lesznek akusztikus koncertek, gyerekprogramok, kiállítások, borkóstolók.

Lelépő

Kapcsolódó