Lelépő
Image default

Népszerű hazai kirándulóhelyen került bajba a túrázó, hegyimentők mentek érte

A Remete-barlang rendkívül népszerű kirándulóhely. Itt túrázott a minap az a hölgy is, aki bokasérülést szenvedett. Három hegyimentő és tűzoltók igyekeztek a segítségére.

A Remente-barlangtól sem fel, sem lefelé nem tudott továbbmenni a bajbajutott

Pénteken kora délután érkezett a segélykérés a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS telefonszámára. Egy túrázó hozzátartozója kért segítséget. A bejelentő elmondta, hogy a Remete-barlang közelében az 51 éves hölgynek kifordult vagy eltört a bokája.

„A Remete-barlangig még el tudtak jutni, de onnan már se felfelé se lefelé nem tudnak tovább haladni” –

írja beszámolójában a Börzsöny Speciális Mentők. A hegyimentők közül hárman a szokolyai bázisáról indultak útra, a szolgálat ügyeletese pedig riasztotta a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóságot is. Ők szintén hárman indultak a helyszínre.

Nem könnyű terepen zajlott a mentés

„A kiérkező egységek a járművekkel a 12-es főúton a Dömösi átkelőnél parkoltak le, onnan pedig gyalog folytatták az útjukat felfelé a régi sikló állomás felé majd onnan pedig a sárga jelzésen közelítették meg a barlangot” – olvasható a közleményükben. A tájékoztatás szerint a helyszínre érkezve a sérült bokáját jegelték és sínbe helyezték, majd összeszerelték a speciális kerekes hegyimentő hordágyat.

„Bár a kerekes hordágy sokat könnyített, a mentő egységek így is csak óvatosan tudtak lefelé haladni a rendkívüli nehéz terepen” – magyarázzák. A vasúti síneken való átkelés külön óvintézkedéseket igényelt, valamint a vasúti töltésnél lévő meredek vaslépcsőnél is kötelek segítségével kellett lecsúsztatni a hordágyat a 12-es főútig.

Úgy tudni, a helyszínre a Szobi Mentőállomás esetkocsija érkezett és a sérült hölgyet további vizsgálatok és ellátás céljából a Váci Kórházba szállították.

Ezt olvastad már?

Még tavaly számolt be a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat arról, hogy egy névtelenségét megőrző jóakaró másfél millió forinttal támogatta az Egyesületet. A szervezet most azt is elárulta, mire költötték az összeget.

Egy névtelen jóakarónak köszönhetően vált valóra a börzsönyi hegyimentők régi vágya

Lelépő, fotók: Börzsönyi Speciális Mentők weboldala

Kapcsolódó