Lelépő
Image default

Három kuriózum közlekedési eszköze van Budapestnek, ebből kettő hónapokra leáll

Pályafelújítás miatt keddtől nem közlekedik Budapesten a fogaskerekű, várhatóan december 10-ig, a libegőt pedig november 30-ig biztosan nem lehet használni.

November 30-ig nem jár a fogaskerekű

A Svábhegy és a Széchenyi-hegy között keddtől 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik mindennap teljes üzemidőben. A fogaskerekűt helyettesítő járatra az utasoknak kell jelezni az igényüket online, applikáción vagy telefonon.

A fogaskerekű Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyeinél 60A jelzéssel a Szent János Kórház és a Pethényi út, illetve 60B jelzéssel a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között kiegészítő pótlóbusz közlekedik körjáratként.

A pótlóbuszokon kerékpár nem szállítható.

A BKK közlése szerint a fogaskerekűt helyettesítő pótlóbuszok mellett a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es, a 21A és a 221-es, a Királyhágó tér környezetéből a 210-es, a 210B, a 212-es, a 212A és a 212B autóbusszal lehet utazni.

Nem libeg

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a budapestieknek és a turistáknak az őszi szezonban mellőzniük kell a libegő használatát. Első körben arról volt szó, hogy a karbantartási munkálatok szeptember 19 és 29 között lezárulnak, majd ezt meghosszabbították október 31-ig. A Normafa Park legfrissebb tájékoztatása szerint azonban ennyi idő sem volt elegendő a Zugligeti Libegő karbantartási munkáinak befejezésére, így

a libegőt november 30-ig biztosan nem lehet még használni.

A harmadik, kuriózumnak számító budapesti közlekedési eszköz, a Budavári Sikló továbbra is zavartalanul működik, így ez némiképp kompenzálja azokat, akik különleges járműveken fedeznék fel a fővárost.

Lelépő

Kapcsolódó