Lelépő
Image default

Átadták azt a kerékpárutat, amivel hazánk beírja magát az európai kerékpáros turizmus élvonalába

Az EuroVelo 6 részeként kiépített új biciklis szakasszal Magyarország bekerül az európai kerékpáros turizmus élvonalába.

Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, hét és fél kilométeres szakasza 1,2 milliárd forint ráfordításával készült el.

Nagy Bálint államtitkár az átadón elmondta: a kerékpárút egyedülálló jellegét az adja, hogy ártéri területen vezet át.

A beruházás során két kerékpáros pihenőt, két hidat és egy új vasúti átjárót alakítottak ki.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a fejlesztéssel egyszerre gazdagodik a helyi közösség és régiós szerep is jut a kerékpárutaknak. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár pedig az EuroVelo 6-os kerékpárút turisztikai jelentőségét emelte ki.

– Ezen az útvonalon évente kétszázezer vendég érkezik Bécsbe, ha az út elér Budapestig, a látogatók egy része a mi fővárosunkat is felkeresheti – tette hozzá az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a most átadott szakasz nemzetközi jelentősége mellett becsatlakozik a vármegyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonzerővel is rendelkezik.

Mint ismert, a Dunaalmás és Neszmély között átadott kerékpárút nemcsak a vármegyei kerékpárút-hálózatba csatlakozik be. Annak a nemzetközi kerékpáros-hálózatnak is a része, amely az Atlanti-óceántól egészen a Fekete-tengerig tart,

Magyarországon pedig 420 kilométer hosszan a Duna mentén halad.

Ahogyan arról a Lelépő is rendszeresen beszámol, az elmúlt években gyors ütemben fejlődött hazánk kerékpárút-hálózata. A frissen átadott szakaszokról itt, itt és itt lehet olvasni.

Magyar szakasz is felkerült a világ legszebb autós útjai közé

Lelépő.hu Fotó: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala

Kapcsolódó