Lelépő
Image default

Csodálatos természeti környezeten vezet keresztül ez az új kerékpárút

Már Veszprém és Alsóörs között is kerékpárúton kapcsolódhatunk a Balaton körüli bringaúthoz.
 
Az Alsóörsöt Felsőörsön át Veszprémmel összekötő, vadonatúj Vöröskő kerékpárút hossza több mint kilenc kilométer.
 
 
A nyomvonalat a külterületi és nagy forgalmat bonyolító közutak mellett önálló vonalvezetésű, kétsávos kerékpárútként vagy elválasztás nélküli, közös gyalog- és kerékpárútként, míg a településeken belüli, kis forgalmú utcákban táblázással jelölték ki. Az út mellett több kerékpárforgalmi és kerékpárosbarát létesítmény is található. A projekt keretében a két településen automata köztéri illemhelyek is kihelyezésre kerültek.
 
Az előírásokkal összhangban az újonnan épült belterületi kerékpárszakaszok szabványos közvilágítással együtt alakították ki, vagy a meglévő közvilágítási hálózatot szabványosították.
 
A projekthez önálló, Riviéra Bike elnevezésű mobiltelefonos applikáció is készült.
 
A projekt az Európai Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Település és Területfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés (TOP-3.1.1-16) megnevezésű felhívására  beadott nyertes pályázati forrásból valósult meg.
 
Az elmúlt hetekben sorra jelentették be a kerékpárút-fejlesztéseket. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy tovább bővül az ország legnépszerűbb kerékpárútja, itt a Mecsek legszebb vidékén keresztülhaladó infrastruktúráról számoltunk be, itt pedig a tokaji borvidéket érintő fejlesztésekről írtunk.
 
Forrás: Turizmus.com

Kapcsolódó