Lelépő
Image default

Ezek az ország legjobb kerékpárútjai

A nagyközönség döntheti el, melyik legyen Magyarország kedvenc kerékpárútja, a legjobb tizenegy útra április 30-ig lehet szavazni.

Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) idén is keresi Az Év Kerékpárútját. A rangos elismerést olyan útvonal kaphatja meg, amely vonzó célpont a biciklizni szeretők számára, de emellett fontos az is, hogy izgalmas látnivaló várja az arra látogató, az úttest minősége kiváló legyen, a kerékpározás pedig biztonságos legyen rajta.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, első körben negyvenhat kerékpárutat jelöltek a címre, most pedig az ebből kiválasztott tizenegy legjobbra lehet szavazni. Ez alapján az ország legjobb kerékpárútjai között van a Barcs—Drávatamási, a Biatorbágy—Gyúró, a Bicske—Tarján, a Budapest—Szentendre, a Göd—Szob, a Mezőkövesd—Bükkzsérc, a Pilismarót—Dömörkapu, a Tapolca—Szigliget, a Veszprém—Alsóörs, a Veszprém—Márkó között húzódó út, valamint a Wenckheim kerékpárút

A szavazás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán zajlik április 30. éjfélig; a legtöbb kedvelést begyűjtő videó nyeri meg az Év Kerékpárútja 2023 címet.

Mint ismert, 2020-ban a Tatabánya és Tata közötti útszakasz lett a nyertes, 2021-ben a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros hidakon vezető vonal volt a közönség kedvence, tavaly pedig a Deseda-tavat megkerülő kerékpárút kapta a legtöbb szavazatot.

Lelépő.hu

Kapcsolódó