Lelépő
Image default

Annyira népszerű idén a daruvonulás, hogy nem győznek új túrákat szervezni a Hortobágyon

Az ősz beköszöntével megérkeztek a darvak a Hortobágyra, ráadásul idén minden rekordot megdöntött a számuk. Ezen időszak legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás, amit szervezett túrák keretében is megtekinthetünk

A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére szeptember második felétől november elejéig van lehetőség.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett vezetett darules túrák a nagy sikerre való tekintettel újabb időpontokkal indulnak.

A darukihúzás az alkony legszebb pillanataiban kezdődik

Több ezer daru tölti az éjszakát a Hortobágy körüli halastavak lecsapolt medrében. Az éjszakázó helyeken szép időjárási viszonyok között a hajnali ébredés pillanatait is elcsíphetjük, amikor csapataik napfelkelte után elindulnak táplálkozó helyeikre.

Először kisebb, majd egyre nagyobb csapatokban repülnek ki, amely gyönyörű látvány háttérben a napfelkeltével.

A Hortobágyi Nemzeti Park a kihúzás megtekintésére autós túrára hívják az érdeklődőket. Személygépkocsival körülbelül húsz perces utat kell megtenni burkolt úton a célállomásig, majd onnan még 5-10 perces séta vár a résztvevőkre, így elkerülhető a madarak zavarása. Erre október 28-én és október 29-én van lehetőség. További információk itt.

Elképesztően nagy az érdeklődés a daruvonulás iránt

Az október 28 és november 5 közötti délutáni túrákra, amelyből a Nemzeti Park kilenc turnust szervezett, teltházzal futnak.

Ezekre az alkalmakra új érdeklődők már nem tudnak jelentkezni.

Korábban írtuk, hogy alkonyat táján egyénileg is lecsíphetjük a látványos jelenséget. Ha a teltházas túrákra nem jutunk el, önállóan is felkereshetünk négy helyet a páratlan látvány reményében.

TOP 4 hely, ahonnan gyönyörködhetünk a most kezdődő daruhúzásban a Hortobágyon

Lelépő

Kapcsolódó