Lelépő
Image default

Budapestet csak Párizs és New York tudta legyőzni a világ legszebb panorámájáért folyó versenyben

Egy tanulmány a Tripadvisor értékelései alapján rangsorolta a világ legszebb panorámáját nyújtó épületeket, a ranglistán Budapest elképesztően jól teljesített, hiszen csak Párizs és New York ikonikus helyei tudták megelőzni.

A világ tele van fantasztikus panorámával. A legjobb szpotokat gyűjtötte össze és rangsorolta egy tanulmány a Tripadvisor értékelései alapján.

A Buildworld listájának első helyére a párizsi Eiffel torony került 360 fokos panorámájával.

Európa további népszerű helyei közé tartozik a budapesti Halászbástya, a Hallgrímskirkja torony Reykjavíkban, a barcelonai Sagrada Família és a London Eye.

A világ tíz legjobb szpotjába bekerült az Empire State Building és a Rockefeller Building Top of the Rock kilátója, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik New York városára. Ázsia és Óceánia vezető kilátóhelye a japán Kiyomizu-dera, az indonéz Uluwatu-templom és az indiai Borostyán-palota lett és természetesen az epikus panorámákat nyújtó toplistáról nem hiányozhatott a dubai Burj Khalifa sem.

Íme a világ tíz legszebb panorámáját nyújtó kilátója

Eiffel-torony, Párizs
Empire State Building, New York
Bazilika du Sacré Coeur de Montmartre, Párizs
Top of the Rock, New York
Halászbástya, Budapest
Hallgrímskirkja, Reykjavík
London Eye, London
Edinburgh kastély, Edinburgh
Chapel of the Holy Cross, Sedona
Burj Khalifa, Dubai

Budapest rendre rangos listákon szerepel, a magyar főváros egyre népszerűbb a külföldi turisták körében. Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a minap a világ legjobb piknikhelyei közé választották a megújuló Városligetet, amely egyben a világ legjobb turisztikai fejlesztése is lehet egy közönségszavazáson.

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó