Lelépő
Image default

Egészen különleges nemzetközi ranglistán lett bronzérmes Budapest

Jöhet a pokróc, a szendvics és a behűtött pezsgő – Budapest a legjobb európai piknik-helyek közé került.

Az Ubuy megvizsgálta Európa legnépszerűbb parkjait és többek között a Tripadvisor, a Google értékelései valamint az Instagram illetve TikTok hashtagjei alapján össze is hasonlította, hogy kiderítse, melyek a legjobb fővárosok a nyári piknikre.

A győztes London lett köszönhetően az olyan hatalmas parkjainak, mint a St James’ Park, a Regent’s Park és a Hyde Park. A második helyen Berlin végzett történelmi parkjaival. A bronzérmes pedig Budapest lett

a festői Margitszigetnek, a Városligetnek és a Millenárisnak köszönhetően.

Íme a legjobb piknik helyek teljes listája

  1. London, Anglia
  2. Berlin, Németország
  3. Budapest, Magyarország
  4. Amszterdam, Hollandia
  5. Ankara, Törökország
  6. Ljubljana, Szlovénia
  7. Brüsszel, Belgium
  8. Dublin, Írország
  9. Cardiff, Wales
  10. Chisinau, Moldova

Jó hír, hogy bár kicsit késve, de idén is megnyitott a városligeti Csónakázó tó. Idén a tizenhatezer négyzetméteres tavon a csónak és a vízibicikli mellett SUP-deszkát is lehet bérelni, sőt, oktatásokat és SUP-os jógaórákat is tartanak majd.

Budapesten lehet, a Szent Anna-tónál viszont betiltották a piknikezést. A jövőben a csomagokat az autóban kell tartani, az egyesület munkatársai pedig ezt ellenőrizni is fogják. Aki a piknikezés tilalomra vonatkozó szabályt nem tartja be, attól megvonják a területen való tartózkodás jogát illetve alkalmazni fogják az 54/2012 törvény, vagyis a piknik törvény előírásait. Az okokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Lelépő, fotók: Piknik Kert Facebook oldala

Kapcsolódó