Lelépő
Image default

Csupán ennek a jelszónak a bemondásával látogatható Budapest egyik barlangja

Ahogyan arról már a Lelépő is több alkalommal beszámolt, március a barlangok hónapja. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azonban az eseménysorozattal kapcsolatban egy különleges titkot is megosztott. 
 
Hazánkban mintegy négyezerkétszáz barlang található, a Barlangoljunk! elnevezésű programsorozat pedig ezekre hívja fel a figyelmet. A nemzeti parkok és barlangok számos kedvezménnyel és egyedülálló programmal várja az érdeklődőket. Ezek közül emelt ki Facebook posztjában négyet Szentkirályi Alexandra. 
 
 
A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy Pál-völgyi-barlangban – amely hazánk leghosszabb barlangja – extra szakvezetéses túrák vannak vasárnaponként, a Budai-vár barlang egyéni és csoportos látogatóknak is kedvezményes túrákat vezet, az Aggteleki Nemzeti Park területén található Baradla-barlang túráin pedig betekinthetünk a barlangok élővilágába is.
 
Elárulta azt is, hogy márciusban Mátyás-hegyi-barlangban a „Budai termálkarszt” jelszó bemondása esetén kedvezmények várják a kirándulókat hétköznaponként.
 
Ez azonban csupán a kezdet. Ebben a cikkünkben arról írunk, hogy az igazán nagy barlangi kalandokért a Bükkbe kell menni, itt pedig két különleges, fővárosi programot mutatunk be, amik kihagyhatatlanok a barlangok hónapja keretében.
 
Lelépő.hu

Kapcsolódó