Lelépő
Image default

Az igazi kalandoroknak márciusban a Bükkben a helye!

Extrém mászás és ősrégészet vár a barlangok hónapjában a Bükkben.
 
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén több mint ezer barlang található, azonban ezek közül a legtöbb csak szakképzett barlangász túravezetővel látogatható. Jó hír viszont, hogy a nemzeti park március hónap folyamán mind a kiépített, így
 
kényelmesen bejárható, mind pedig a kiépítetlen barlangjai megismerésére különleges és egyben kedvezményes lehetőségeket biztosít.
 
Például a denevérlest és az Esztáz-kői barlangtúrát a könnyű kalandokat keresőknek, a Suba-lyuk és a Hór-völgy túráját haladóknak, míg a Bükk-fennsík látványos, fokozottan védett és lezárt cseppkőbarlangjában, a Létrási-vizesbarlangban szervezett extrém, overálos túrát feketeöves kalandoroknak ajánlható.
 
A Kő-lyuk bejárása az egyik legkülönlegesebb élménynek ígérkezik.
 
A helyet feltehetően a kőkorban élt ember kultikus célokra használta. A barlang bejárása során izgalmas ősrégészeti leletekkel, a barlangi élővilág nyomaival és cseppkövekkel is találkozunk.
 
A program részletei ide kattintva érhetők el. 
 
 
A Barlangoljunk! elnevezésű programsorozat keretében Magyarország öt „barlangos” nemzeti parkja exkluzív programokkal és kedvezményes áru belépőkkel vár mindenkit márciusban. Ezúttal nemcsak a kiépített, kényelmesen bejárható, hanem a kiépítetlen, csúszós-mászós kalandos barlangokat is megismerhetjük, sőt, több olyan járatba is bejuthatunk, amely máskor zárva van a kíváncsi szemek elől. 
 
Forrás: Aktív Magyarország, fotók: Bükki Nemzeti Park

Kapcsolódó