Lelépő
Image default

Szegedi toronyházról néz le ránk hamarosan két Nobel-díjas büszkeségünk Karikó Szent-Györgyi

Szeged két Nobel-díjas büszkesége tűzfalra kerül. A Színes Város készíti majd egy tizenhét emeletes ház falára Karikó Katalin és Szent Györgyi Albert képmását.

Szeged büszke a Nobel-díjasaira

Szeged városa úgy kívánja kifejezni háláját e két kiváló tudósnak, hogy a város legmagasabb lakóháza, a tizenhét emeletes újszegedi toronyház falára kerül a Színes Város Csoport kivitelezésében Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert monumentális portréja – közölte az önkormányzat közleményében.

Karikó Katalinról 2021-ben készült tűzfalfestmény Budapesten

A városházi közlés szerint mindketten olyan kivételes tudósok, akiknek a neve összefonódik Szeged városával. Nobel-díjuk és fantasztikus tudományos eredményeik az egész világ számára példaértékűek.

Szeged városa büszke rájuk és örökké hálás, hogy felfedezéseikkel az emberiség javát szolgálták.

A látványos alkotást volt, hogy oltástagadók rongálták meg

„Különleges elismerés és tisztelet jár a Nobel-díjas Karikó Katalinnak és Szent-Györgyi Albertnek, akik tudományos eredményeikkel messze vitték Szeged jó hírét a világban” – közölték.

Mint ismert, Szegeden egy kiállítás keretében bemutatták a Nobel-díjas tudós kéziratait, nemrégiben pedig az egyetem felajánlotta azt is, hogy használja Szent-Györgyi Albert egykori irodáját.

Karikóról már készült egyszer falfestmény

Nem ez az első alkalom, hogy tűzfalra kerül Karikó Katalin képmása. 2021. augusztusában szintén a Színes Város a Brain Bar felkérésére készítette el az azóta Nobel-díjat kapott tudósunk falfestményét. A budapesti Krisztina körút 30. szám alatti házon mosolygott le ránk azzal a felirattal, hogy „A jövőt a magyarok írják”. A monumentális falfestmény már nem látható a fővárosban, idén tavasszal átfestették.

Lelépő, fotók: Színes Város Facebook oldala

Kapcsolódó