Lelépő
Image default

Így fog kinézni a budapesti repülőtér vadonatúj szállodája

Újabb hotel építése kezdődött el a WING fejlesztésében a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben. A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE.

2025-ben adhatják át a reptér új szállodáját

A nyolcezer négyzetméter alapterületű szálloda százhatvanhét szobával rendelkezik majd. A funkcionális dizájnhotel az üzleti céllal utazóknak és a turistáknak egyaránt kiemelkedő vendégélményt nyújt majd,

a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően.

A TRIBE-ban az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy százötven fős konferenciaterem és két tárgyaló is. Emellett a legfelső, hetedik emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt és fantasztikus kilátást.

Belsőépítészetében lendületesebb, merészebb irányt vesz

Az új szállodaépület tovább viszi az ibis Styles karakteres homlokzati megoldásait, elegánsan összekötve a két épületet – a tervezőiroda ez esetben is az Aspectus Architect.

Belsőépítészeti szempontból a TRIBE új irányt jelöl ki,

eltérve a meglévő, letisztult ibis Styles belső dizájntól.

A nemzetközi TRIBE standardot követve egy merészebb és lendületesebb belsőépítészeti koncepció kerül megvalósításra. A belsőépítészetért az Ester’s Partners felel. A szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik; egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon. A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a földmunkálatok pedig már megkezdődtek.

Mint ismert, a TRIBE-nek ez lesz a második egysége Magyarországon.

Fontos mérföldkő a budapesti repülőtér számára

Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója a beruházással kapcsolatosan elmondta, a meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni. Meglátása szerint az együttes létrejötte fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében;

a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra.

„Több, mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni” – tette hozzá.

Lelépő, fotók: WING

Kapcsolódó