Lelépő
Image default

Modern, trendi és magyar élelmiszerek tehetik könnyebbé az ételallergiások életét

Nemrégiben egy turisztikai rendezvényen mutatkoztak be az innovatív tojásfehérje-alapú ToTu tejtermék helyettesítők és a különleges, ízletes Kavali szárított gyümölcsök. A két termékcsalád mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy az ételallergiások és intoleranciával élők élete könnyebb legyen.

Új tejpótló termékcsalád jelent meg a piacon

A ToTu termékcsalád tagjai tökéletes helyettesítői a hagyományos tejtermékeknek. Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérje- illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimálisak mindenki számára.

A proteindús, zsírmentes, főként tejmentesen táplálkozóknak szánt élelmiszerekkel nagyszerűen lehet mind ízvilágban, mind konyhatechnológiai szempontból helyettesíteni

a tehéntúrót, tejfölt, cukrászati krémeket és tejet, de egyre több ízesített változata is megjelenik.

– Sokan szeretnek a konyhában igazi gasztro-remekműveket alkotni, de azért gyakran szükség lehet egy már ízesített, azonnal fogyasztható finomságra is, ahogy ezt a tejtermékek esetén is tapasztaljuk – magyarázza dr. Németh Csaba.

Hozzáteszi, az ilyen esetekre fejlesztették az epres joghurt- és a tejeskávé-alternatívákat, melyekben a tejet szintén tojásfehérjével helyettesítették.

Biofilizált gyümölcsök megőrzik természetességüket

A száz százalékban természetes Kavali előnye, hogy megőrzi a gyümölcsök és zöldségek rostjait. A sajátos eljárással előállított, biofilizált, jó minőségű szárított termékek természetesek, a folyamat során csak a vizet vonják ki, minden jótékony összetevő teljes mértékben megmarad. Ennek következtében

egy vitaminokban gazdag, ellenállhatatlanul roppanós, intenzív ízű, bármikor, bárhol fogyasztható gyümölcs és zöldség snacket hoznak létre.

A Kavali termékei különleges eljárással készülnek

– Az innovatív módszerrel készült, biofilizált szárított termékek beltartalmi értéke és aromája megmarad, a különleges és kíméletes vákuumszárítási technológia alkalmazásával – mondta dr. Pomozi István. A Kavali üzletfejlesztési vezetője szerint így az élelmiszerek

Nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezéket, tartósítószereket.

„Az év minden napján hozzájuthatunk kedvenc gyümölcsünkhöz. Ezek a finom termékek rendkívül közkedveltek az egészséges és sportos életmód követői körében és a vendéglátóipar szegmensében egyaránt, és a gyerekek is örömmel fogyasztják a különleges ízeket – fűzte hozzá.

Lelépő, ételfotók: illusztráció, forrás: Unsplash

 

Kapcsolódó