Lelépő
Image default

Csodálatos ok miatt borult rózsaszínbe vasárnap este Budapest legmagasabb épülete

Rózsaszínbe öltözött a Mol Campus vasárnap este, így kívánták felhívni a figyelmet a mellrák kezelésének és megelőzésének fontosságára.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja egész Európában és a világ nagy részén. A Mol Campus rendhagyó fényfestéssel csatlakozott az akciósorozathoz.

A prevencióban hisz a Mol is

A Mol tájékoztatása szerint a maga eszközeivel a saját dolgozói körében is segíti a megelőzést. Népszerűsítik az egészséges életmódot és táplálkozást, a mammográfiás szűrővizsgálatokat és az önvizsgálatot. A dolgozók számára nyújtott egészségbiztosítási csomagnak pedig része a megelőző szűrővizsgálat.

Mint ismert, a mellrák elleni világnap globális kezdeményezés, amelynek célja a betegséggel kapcsolatos tudatosság növelése, a prevenció, a mammográfiás vizsgálatok és az önvizsgálat fontosságának hangsúlyozása.

Az egy hónapon át tartó tudatosságnövelő kampány, a „rózsaszín október” Amerikából indult. A nők körében a mellrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés. Korai szűréssel és felismeréssel a kialakulása az esetek jelentős hányadában megelőzhető, a betegség gyógyítható.

A főváros legmagasabb épületéről, a Mol Campusról

A Mol Campus Budapest legmagasabb épülete, melynek 29. panorámateraszáról egészen új perspektívából csodálhatjuk meg a magyar fővárost és a Dunát.

A kilátó a földszinti interaktív látogatóközpontból üveglifttel érhető el.

A kilátótérhez egy úgynevezett SkyDeck applikáció is készült. A látogatók a saját iOS vagy Android alapú okoseszközeik segítségével az eléjük táruló panorámát virtuális tartalommal egészíthetik ki,

BETEKINTHETNEK A VÁROS TURISZTIKAI ÉS KULTURÁLIS ÉLETÉBE, SŐT AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB VÁROSAINAK ELHELYEZKEDÉSÉT IS LÁTHATJÁK.

További érdekességek ebben a cikkünkben olvashatók róla.

Lelépő, fotók: Mol és MTI, Illyés Tibor

Kapcsolódó