Lelépő
Image default

Ilyennek látják a profi és az amatőr fotósok ma a Normafát, Budapest első számú kirándulóhelyét

Március végéig tekinthető meg a Normafa Síház Étteremben a “A Mi Normafánk” című pályázat legjobb negyven képe, ezen belül pedig a zsűri által kiválasztott három kategória-, fő- és közönségdíjas fénykép is.

A kiállított fotók bemutatják, mit jelent ma számunkra Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíne.

Elképesztően sokan küldtek be fotót a Mi Normafánk pályázatra

A kép csak illusztráció, nem része a pályázaton győztes alkotásoknak.

A Mi Normafánk fotópályázatot közösségi fotó-és emlékgyűjtés céljából hirdette meg a Normafa Síház Étterem csapata. A pályázatra három kategóriában várták amatőr és profi fotósok képeit. A cél az volt, hogy mindenki megoszthassa Budapest egyik legkedveltebb kiránduló és kulturális helyszínéhez kapcsolódó élményeit.

A közösségi fotógyűjtésre beérkezett száznyolcvankét fotó előválogatását a zsűrizési szempontok figyelembevételével a Normafa Síház Étterem szakmai csapata végezte.

A kiválogatott negyven kép alkotja a kiállítás képanyagát.

A kép csak illusztráció, nem része a pályázaton győztes alkotásoknak.

Szigorú szemmel nézte a felvételeket a szakmai zsűri

A történelmi hitelesség szempontja miatt különösen fontos volt, hogy a beérkezett fotók egyértelműen a Normafához kapcsolódjanak. A narratív feltétel szerint pedig izgalmas történetet vagy nézőpontot mutassanak be.

Ez által mindenki közelebb kerülhet a Normafa sokszínűségéhez.

A szakmai zsűri figyelembe vette az egyes képek kompozíciós megoldásait. Szempont volt az utómunka és képi manipuláció mennyisége is, vagyis fotóesztétika alapján is értékelték a beérkezett pályaműveket.

Íme a győztes képek a Mi Normafánk pályázaton

Az archív fotók kategóriáját Bürger Nándor Családi síelés című fotója nyerte, megidézve a hamisítatlan normafás téli csúszásokat. A nosztalgikus fénykép a sokak által kedvelt Anna-réten készül. A felvétel bemutatja, hogy a 2000-es évek előtt is aktív sportélet folyt a Normafán.

Baracskai Eszter Viharos szerelem című munkája lett a természet, sport, életképek kategória győztes alkotása, amely még Alfred Eisenstaedt Csók a Times Square-en című fotóját is eszünkbe juttathatja.

A pályázat helyszínek, terek, épületek kategóriájára beküldött fotók kiválóan tükrözik a Normafa gazdag és sokrétű sportéletét, amelynek gyakran a havas táj adja meg egyedi hangulatát. A kategóriát Tóth Csaba nyerte Virágvölgyi vasútállomás című képével, amely egyben a fődíjas kép is.

A közönségszavazáson közel háromezerötszáz szavazat érkezett, ebből hétszáznegyvennégy Czika Balázs Teljes gőzzel című képére. A havas tájjal körbeölelt kisvasút füstje látványosan jelenik meg a hideg levegőn, míg a téli homályban pislákoló lámpák épphogy kivehetőek.

Lelépő

 

 

Kapcsolódó