Lelépő
Image default

Ezt kérik a vadásztársaságok az erdőben túrázóktól a következő egy hónapban

Az ősz folyamán országszerte fokozott vadászati tevékenység zajlik az erdőkben. Számos helyen vezettek be korlátozásokat, vannak olyan erdő területek, amelyeket egyáltalán nem lehet látogatni, de vannak olyanok is, ahol csak napközben ajánlott túrázni.

Veszélyes is lehet szeptemberben az erdő

A Magyaregregyi Máré Vára Vadásztársaság tájékoztatása szerint 2023. szeptember 1 és 30 között fokozott vadászati tevékenység zajlik a környező erdőkben és a mezőgazdasági területeken. Azt kérik, mindenki legyen tekintettel a vadállomány nyugalmára és az eredményes vadgazdálkodásra. Ennek érdekében ebben a hónapban csak napközben 8 és 16 óra között tartózkodjanak a túrázók a területen.

Azt is kérik, hogy a kirándulás alkalmával senki se térjen le a kijelölt túrasövényekről, utakról.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a jogszabályok értelmében a vad védelme érdekében tilos a vad búvó-, lakó és táplálkozási-, valamint szaporodási vagy költési helyét zavarni.

Aki az állatokat ilyen módon zaklatja, súlyos bírságot kaphat.

Országszerte számítani kell korlátozásokra, így a Mecsekben is

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a szeptemberi gímszarvas nász kezdete és a vad nyugalmának biztosítása érdekében a Mecsekerdő Zrt is részleges erdőlátogatási korlátozást vezet be augusztus 25-től szeptember 25-ig. Ebben az időszakban az erdő látogatására 8 és 16 óra között nyílik lehetőség.

Ebben a cikkünkben részletesen felsoroljuk, hogy merre lehet meghatározott időben kirándulni. Eláruljuk azt is, hogy melyek azok a kirándulóhelyek, amelyek továbbra is szabadon járhatók.

A szarvasbőgés rendkívül népszerű idén is, érdeklődők ezreit vonzza. Biztonságosan azonban csak akkor tudjuk élvezni a különleges erdei „orgonaversenyt”, ha az erdészetek, nemzeti parkok által szervezett programokhoz csatlakozunk.

Ráadásul a programokon az élmények mellett fontos szerep jut az információátadásnak is, mellyel közelebb kerülhetünk a természethez. Avatott erdészek, szakemberek segítségével nyerhetünk bepillantást az őszi erdő nem mindennapi életébe.

4+1 zseniális lehetőség arra, hogy a szarvasbőgést biztonságos módon hallgassuk meg

Lelépő

Kapcsolódó