Lelépő
Image default

Tavaly kilencezren önkénteskedtek, idén is várják a fiatalokat a keresztény egyházak a három napos akciójukra

Önkéntes munkára hívja a fiatalokat idén is a magyar katolikus, református és evangélikus egyház a 72 óra kompromisszum nélkül nevű kezdeményezésükkel.

Kicsiket és nagyokat is megmozgat a keresztény egyházak felhívása

Október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. A program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében.

A péntek-szombat-vasárnap, azaz hetvenkét órán át megvalósuló önkéntes programra az ország egész területéről várják a jelentkezőket. A régiós koordinátorok várják azokat a programokat, ahol szükség lenne segítő kézre, s azokat a jelentkezőket is, akik segíteni szeretnének.

Kilencezer önkéntes vett rész a közösségi munkában tavaly

2022-ben közel kilencezren vettek részt október 6. és 9. között a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl.

Száz településen több mint kétszáz ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg azon a hétvégén az erdőtelepítéstől kezdve

a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen idősotthon lakóival szervezett közös programokig.

Tavaly a vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai például sok zsáknyi szeméttől tisztították meg a környezetüket. Agyagosszergényben közel hatvan lelkes önkéntestette rendbe a Szent László plébánia területét, a templomot és a temetőt.

A budapesti önkéntesek pedig a Gyűrű utcai játszóteret varázsolták csodálatosan széppé. A keresztény egyházak kezdeményezéséhez határon túli csapatok is csatlakoztak szép számmal.

Lelépő

Kapcsolódó