Lelépő
Image default

Sosem találnánk ki miben lett világbajnok a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum és a Nyugati pályaudvar

Három magyarországi épületet díjaztak. A Magyar Zene Háza arany, a Néprajzi Múzeum ezüst, a Nyugati pályaudvar pedig bronzérmet nyert a Tetők Világbajnokságán (IFD Award) az olaszországi Meranóban. Erről tájékoztatott közleményében az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ).

Az IFD a nemzeti tetős szövetségeket, huszonkét ország tizenötezer tetőfedő cégét foglalja magában. A világméretű szakmai szervezetben Magyarországot az ÉMSZ képviseli.

Kétévente, minden páratlan évben rendezik meg a világbajnokságot, amelyen idén az európai országok mellett az Egyesült Államok, a Dél-afrikai Köztársaság és Kína is képviseltette magát. A világversenyen a zsűri nyolcvanhét pályázatot fogadott el érvényesnek.

Ezek között volt az ÉMSZ által nevezett kilenc projektet, amelyek közül három dobogóra került.

Az IFD rendes tagjai, a nemzeti szövetségek lapostető, fémlemezfedés, homlokzat és magastető kategóriákban pályázhatnak.

A díjátadón lapostető szekcióban nyert aranyérmet a Metal Hungaria Holding Zrt. a Magyar Zene Háza extravagáns tetőszigetelésével. Szintén a lapostető szekcióban lett ezüstérmes a Renomé-Bau Kft. és a Lajta-Duna Építő és Vízszigetelő Kft. közös projektjükkel, a Néprajzi Múzeum speciális tetőszerkezetével. A Horex Kft. a Nyugati pályaudvar tetőjével fémlemezfedés kategóriában nyerte el a bronzérmet. A Magyar Zene Házánál és a Nyugati pályaudvarnál a Magyar Építő Zrt. volt a generálkivitelező.

A közleményben kiemelték, az idei kimagasló siker a magyar szigetelő és bádogos szakemberek számára a nemzetközi porondon. Meglátásuk szerint ez azt bizonyítja, hogy magyar tetős szakkivitelezők felkészültsége svájci, osztrák, német kollégáikéhoz hasonlóan kimagasló.

A magyarországi épületek mellett a vb-én díjazták még egyebek mellett a fémlemezfedés kategóriában a Tallinni székesegyházat is.

Felidézték, hogy az előző, a 2021-es IFD AWARD-on világbajnok lett a Budavári Lovarda tetőjével a Horex Kft. fémlemezfedés kategóriában. Ezüstérmet kapott ugyanebben a kategóriában a Pilisi Pléh-Boy Kft. és Németh Zoltán a Károlyi-Csekonics Palota fedésével. Emellett szintén ezüstérmes lett homlokzat kategóriában a Tető-Kovács Kft. és Bőszén és Társa Bt. a kecskeméti Tőzsdetojással.

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó