Lelépő
Image default

Ekkor menj a Füvészkertbe, hogy gyönyörködhess a japáncseresznyefa virágzásában

Ismét virágba borulnak a Füvészkert mesés japáncseresznyefái. Érdemes megragadni az alkalmat, mert a virágzás igen rövid ideig tart.
 
Az ELTE Füvészkertben 2007 óta minden évben megrendezik a Sakura ünnepet, ami az áprilisban virágzó japán cseresznyefa tradicionális japán ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Idén két április hétvégén élvezhetjük a csodálatos látványt, egyéb programok kíséretében, miközben
japán szokásokhoz hasonlóan pokrócokra telepedve piknikezhetünk a kertben.
 
A cseresznyevirág (japánul sakura) rendkívül rövid ideig mutatja látványos, rózsaszín virágait, így nem véletlenül vált az állandó megújulás és a tavasz eljövetelének legfőbb szimbólumává, és amelynek virágzását Japán-szerte vidám ünnepek kísérnek.
 
Az április 15-16-i és az április 22-23-i füvészkerti hétvégéken a japán kultúra is bemutatkozik, nyelvóra, zene, harcművészeti bemutató, koncertek és manga rajongók találkozója keretében. A MOME hallgatói japán ihletésű kerámiákat állítanak majd ki, lesz ikebana előadás és workshop is, a haiku verseny legszebbjeit pedig a kertben is olvashatjuk.
 
 
A részletek ide kattintva érhetők el.
 
lelépő.hu, fotók: Unsplash

Kapcsolódó