Lelépő
Image default

Top három program, amivel a Várkert Bazár vár az „újjászületésnapján”

Könnyűzenei, kulturális és családi programokat felvonultató fesztivállal, a VárkertFeszttel ünnepeljük az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi évadát május 31-től június 2-ig.

Három napos fesztivállal ünneplik a Várkert Bazár „újjászületésnapját”

A május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt nyitónapján a Neoreneszánsz kertben látható a Grecsó fivérek Többet magunkról című irodalmi táncprodukciója. Délután Topor Tünde és Winkler Nóra, később pedig Vitáris Iván tart tárlatvezetést a Vagyok, aki vagyok kiállításon. Kora este a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában a Csipkerózsika látható. A zenés naplementéről DJ Metha gondoskodik. Nagy Feró és a Beatrice visszaidézi a legendás Budai Ifjúsági Park hangulatát.

Június 1-jén a Maszk Báb és Ifjúsági Színház előadásával indul a nap, ezután fellép Szeder és Lóci, akik a gyerekeket dalszerzésre tanítják, nem sokkal később Kovácsovics Fruzsina hívja a kicsiket és a gyermeklelkű felnőtteket interaktív utazásra. Délután Nemes Péter kurátorral lesz tárlatvezetés, majd a Tárkány Művek világzenei koncertje várja a fesztiválozókat. Ezután Juhász Anna tart izgalmas irodalmi beszélgetést.

Kora este a Söndörgő muzsikál, zenei világukban a klasszikus kompozíciók és a jazz improvizációk tökéletesen megférnek. Este felcsendülnek a várva várt slágerek, Szulák Andrea és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának Klasszikusra hangolva koncertjén. A nap egy fergeteges Random Trip koncerttel és a VárKERT Moziban látható Liza, a rókatündér című filmmel végződik.

A fesztivál zárónapján délelőtt családi workshop, bábszínház és Makám interaktív gyerekkoncert is lesz. Délben a népzenei mesekoncert a Kerekégenjáró látható a Klárisok előadásában. Délután a Várkert Bazár történetei beszélgetésen az Omega együttes gitárosával, Molnár György „Elefánttal” legendás ifiparkos történeteket idéznek fel. Beck Zoltán és Szűcs Krisztián Csengey Dénes szövegére írt Cseh Tamás dalokat ad elő.

A Jáky-gyűjteményben Barabás Márton képzőművész tart tárlatvezetést. Kora este Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet, amelynek a végén táncház is lesz. A VárkertFeszt a Szakcsi Lakatos Béla szellemi örökségét ápoló Sound of Jazz koncertjével, a Besh o droM zenekar és Dj Metha fellépésével, valamint a Tánc a kertben EXIsT előadással ér véget.

Ingyenes programok a Neoreneszánsz kertben

A Zenélő Budapest óriáshangszeres bemutatóin mindenki átváltozhat majd zenésszé és megszólaltathatja a különleges közösségi hangszereket. A Lépcsőpavilonban fotók készülnek a fesztiválozókról, a képek az Emlékfalat gazdagítják majd.

Az Öntőház udvaron szórakoztató kézműves foglalkozásokat tartanak a kicsiknek. Lesznek óriás fajátékok és egy különleges hinta is. Piknikezni is lehet majd, inycsiklandó ételekkel és italkülönlegességekkel várjuk a látogatókat.

Nyári programok a Várkert Bazárban

Június elején a legendás Európa Kiadó, a hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese ad koncertet. Július végén a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása látható majd. Augusztusban Saya Noé “pop noir”, és alternatív elektropop elemekkel fűszerezett dalaival lép fel.

A hónapot a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekar és a fiatal magyar jazz-generáció meghatározó alakjaként ismert Tálas Áron triójának közös koncertje zárja. Szeptemberben hallható lesz a Makám 40 és Emilio is. Az indián nyarat a Keep Floyding, a godfather. és Deva koncertje búcsúztatja el a Várkert Bazárban. Nyáron folytatódnak népszerű sorozataink az YBL POP, az Electric Lounge, a Tánc a Kertben és a Várkert Jóga.

Lelépő, fotók: Várkert Bazár

Kapcsolódó