Lelépő
Image default

Ezek a legnépszerűbb úti célok idén pünkösdkor

Pünkösdkor közel annyian utazhatnak, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb. Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát a településenkénti bontásban. A teljes belföldi szálláskínálat 13 százaléka még elérhető 4 nappal a hosszú hétvége előtt.

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint, mint a húsvét volt.

„Mivel az idei évben különösen magas a last minute foglalások aránya, még a következő napokban a kereslet további élénkülésére számítunk” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. Gyula, Siófok és Eger vezet országos összesítésben a foglalások számát illetően. Toronymagasan a legtöbb vendégéjszakát Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon.

Szoros a verseny a legnagyobb turisztikai régiók között. A foglalásokból legnagyobb arányban Észak-Magyarország (20%) és a Balaton (18%) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb a Szallas.hu foglalási adatai szerint.

A foglalások szállástípusonkénti megoszlása alapján az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt. A több mint 16 ezer hazai szálláshelyet listázó oldalon a kínálat 13 százaléka foglalható még a pünkösdi hosszú hétvége előtt néhány nappal. A wellness-szálláshelyeknek már csak 26 százaléka foglalható a Szallas.hu-n.

„Árak tekintetében széles a repertoár, de ha a vendég a Szallas.hu oldalt használja szálláskeresésre, a találati listaoldalt rendezheti ár szerinti növekvő sorrendbe, így az olcsóbb opciók kerülnek előre, vagy használhatja a kedvezmények szerinti rangsorolást is, így az akciós ajánlatokat látja legfelül” – tette hozzá a sajtószóvivő.

A pünkösdi foglalások 77 százalékánál történt eddig online fizetés. A májusban előleget fizető, online fizetési opciót választó vendégek 29 százaléka használt SZÉP kártyát.

Országos toplista pünkösdkor a Szallas.hu foglalási számai alapján

  1. Gyula
  2. Siófok
  3. Eger
  4. Budapest
  5. Szeged
  6. Pécs
  7. Sopron
  8. Balatonfüred
  9. Nyíregyháza
  10. Hajdúszoboszló

Lelépő

Kapcsolódó