Lelépő
Image default

Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba idén 17 ezer gyermek juthat el kedvezményes áron

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával harmincnyolc útvonalon hétszáz, turnusonként egyhetes vándortábor valósul meg az idén – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Az idei év érdekességeként egy finn diákcsoport is kipróbálja a magyarországi vándortáborozást, amelyek ebben az évben immár hetedik alkalommal indulnak útnak.

Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba idén tizenhétezer gyermek juthat el kedvezményes áron, a részvételi díj az utazási költséget kivéve mindent tartalmaz. A táborozók negyvenháromezer forintért kapnak szállást, étkezést és programokat a hétnapos turnusokon, a vízi és a kerékpáros vándortáborokban

a szükséges sporteszközöket is biztosítják a szervezők.

A vándortábor helyszínekre történő vasúti utazás esetén 2023-ban is kilencven százalékos kedvezmény vehető igénybe.

A csoportvezető pedagógusok idén húsz százalékkal több anyagi elismerésben részesülnek, vagyis bruttó százhúszezer forint díjazást kapnak.

A visszajelzések alapján az iskolai csoportok, osztályok, résztvevő gyerekek számára életre szóló élményt jelentenek a vándortáborok. A gyermekek a táborokban aktívan, tartalmasan töltik el a nyári szünidejüket, élményeket szereznek, és

nem utolsó sorban megismerik hazánk természeti kincseit; kulturális értékeit.

A táborokban a környezetvédelemnek is kiemelt szerep jut: nagy hangsúly kerül a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint a tudatos energia-és vízfogyasztásra is – olvasható a közleményben.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, az idei évben minden eddiginél változatosabb programok várják majd az osztálykiránduló gyermekeket. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség Bringás osztálykirándulásokat hirdetett, Esztergom pedig izgalmas és informatív programokkal készül.

Lelépő, fotók: Aktív Magyarország oldala

Kapcsolódó