Lelépő
Image default

Kiderült, hogyan lőtte meg a vadász a bükki kirándulót

Pénteken lövés dördült el a bükkzsérci erdőben. A vadászat során azonban a lövedék egy arra kirándulót talált el a vad helyett.

Ahogyan arról a Lelépő már beszámolt, a minap vadászat közben meglőttek egy kiránduló férfit Bükkzsérc közelében.

Az első tájékoztatások szerint egy egyéni vadászaton egy debreceni vadász által leadott lövés találta el a negyven év körüli túrázót. Akkor a helyszínről a kirándulót súlyos sérüléssel, de stabil állapotban szállították kórházba. Most új információk is napvilágot láttak az esettel kapcsolatban.

Sátor állítás közben lőtték meg a kirándulót

Bükkzsérc közelében forgatott az RTL híradó stábja, akiknek a helyszínen elmondták, a túrázó éppen a sátrát próbálta felállítani, amikor találat érte.

Úgy tudni, a lábán találta el egy vadász.

Az eset körülményeiről egyelőre még mindig keveset lehet tudni, az azonban biztosnak tűnik, hogy

a vadász nem volt ittas a lövés leadásakor.

Lapunk is megírta, hogy a vadász ellen a mezőkövesdi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást. A rendőrség elmondása szerint a férfit nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

Folyamatosan tájékoztatnak a vadászatok által érintett területekről

A téli időszak bővelkedik a társas vadászatokban. Az ezeket érintő területekről a vadásztársaságok, illetve az erdészetek folyamatosan tájékoztatást adnak. Ezek bizonyos turistautak lezárását, látogatásáénak átmeneti korlátozását is jelentheti a kirándulók védelme érdekében. Rendkívül fontos tehát, hogy túrázás előtt tájékozódjunk arról, mely területeken kell számítani korlátozásokra, lezárásokra a vadászat miatt. Ilyen korlátozásokról ebben, ebben és ebben a cikkünkben is írtunk már.

Lelépő, fotók: Illusztráció, Gyárfás-Tóth Gábor esküvő- és tájfotós

Kapcsolódó