Lelépő
Image default

A Mecsek legszebb túraútvonalait zárják le a téli vadászatok miatt

Novembertől január végéig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken. Az erdőgazdaság az érintett területeken átmenetileg korlátozhatja és korlátozza is az erdőlátogatást.

Vadászat miatt lesznek korlátozások a Mecsekben

A Mecsekerdő szerint a társas vadászatok szervezése igen nagy körültekintést és komoly előkészületeket igényel. Weboldalukban megjelentett közleményükben úgy fogalmaznak: a vadászatok pontos helyszíne az időjárási körülmények függvényében az utolsó pillanatig változhat, így azokat erdőrészlet szintjén nem lehetséges előre elhatárolni.

Tekintettel a fokozott balesetveszélyre a társas vadászatok napján a Mecsekerdő Zrt. az érintett vadászterület vonatkozásában átmeneti erdőlátogatási tilalmat rendel el.

A Mecsekerdő úgy fogalmazott: az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén a vadászatra jogosult figyelmeztető táblákat helyeznek ki. A korlátozás érinti a Sasrétet, Nyugat- és Kelet-Mecseket, Kisvaszart és Szentegátot is. A korlátozások pontos ideje és az érintett területeket szemléltető térkép ide kattintva érhető el.

Nem csak a Mecsekben zajlanak a vadászatok. Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a Mecsekerdőhöz hasonlóan a turistaforgalom átmeneti korlátozását jelentette be múlt héten az Ipoly Erdő Zrt a Diósjenői Erdészet területén is. Az érintett területeken szintén több népszerű turistaúton voltak korlátozások.

Ezt olvastad már?

Négy fős aranysakál falka portyázik esténkét Tapolca mellett – írta közösségi oldalán Somogyi László balaton-felvidéki túravezető. Hozzátette: sokszor látta a nyomaikat fotózás közben, de nappal szinte lehetetlen megpillantani vagy lencsevégre kapni ezeket az óvatos ragadozókat.

VADKAMERA FELVÉTELEIN AZONBAN VADÁSZAT KÖZBEN LÁTHATÓK SÖTÉTBEN VILÁGÍTÓ SZEMEIKKEL.

Portyázó aranysakál falkát kapott lencsevégre egy balatoni vadkamera – videóval

Lelépő

 

Kapcsolódó