Lelépő
Image default

Kiderült, hova utaztak a magyarok az idián nyár alatt

2022 szeptemberéhez képest, az idei indián nyár ideje alatt közel tíz százalékkal többen fedezték fel Magyarország tájait. Az 1,4 milliós vendégszám 2,4 százalékkal múlta felül a pandémia előtti értéket, ezen belül a magyar vidéki tájakra csaknem tizenegy százalékkal több vendég érkezett 2019-hez képest.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint szeptemberben 3,4 millió éjszakát töltöttek a turisták Magyarországon, ami csaknem hat százalékkal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor. Budapest és a Balaton volt a legnépszerűbb desztináció az indián nyár ideje alatt.

A vidéki települések közül pedig Hévíz lett a szeptemberi hónap leglátogatottabb települése.

A főszezont idézte a szállodák közel hatvan százalékos átlagos kapacitás-kihasználtsága is.

Szeptemberben összesen kétszázhuszonhat országból érkeztek hazánkba az indián nyár ideje alatt. A legtöbben Németországból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Lengyelország és az Amerikai Egyesült Államokból jöttek. A legnagyobb növekedést ugyanakkor Kínából és Dél-Koreából mérték, ahonnan közel a négyszeresére, illetve a duplájára emelkedett a vendégéjszakák száma.

Döntő többségük a fővárosba érkezett.

Az indián nyár a balatoni turizmusnak is kedvezett

A Balaton szeptemberben is rengeteg turistát köszönthetett, a legnépszerűbb turisztikai térségként a vendégek tizenkilenc százalékát itt regisztrálták.

Ezt követte a Mátra-Bükk, Budapest környéke, valamint Debrecen és térsége.

Budapest után a tíz legtöbb vendégéjszakával büszkélkedő település döntően fürdőváros volt: Hévíz, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Bük, Siófok, Zalakaros, Debrecen, Zánka, Szeged és Eger. A belföldiek Balatonfüredet, Zánkát és Hajdúszoboszlót részesítették leginkább előnyben, míg a külföldiek Hévízt, Büköt és Hajdúszoboszlót választották.

Lelépő

Kapcsolódó