Lelépő
Image default

Európa első számú úti célja lett október végére ez a gyönyörű erdélyi kastély

Közeleg a Halloween, az év leghátborzongatóbb éjszakája. Európa-szerte számos impozáns épület várja ilyenkor a látogatókat, legyen szó az olasz Salemről vagy éppen Nagy-Britannia legkísértetiesebb falujáról. A toplisták élén azonban egy csodálatos erdélyi kastély áll. 

Európa a világ legnépszerűbb turisztikai célpontjainak, festői strandjainak és nyüzsgő városainak ad otthont, de történelmének lapjai gyakran vérrel vannak átitatva. Ezek helyszíneit pedig sokan kísértetjárta helyekként emlegetik. A Stress Free Car Rental felkutatta a leghátborzongatóbb úti célokat, amik idén Halloween-kor tárt karokkal várják a látogatókat.

Erdélyi falu Európa legfélelmetesebbje idén

A ranglistájuk alapján Európa legborzongatóbb faluja Törcsvár, amelynek kastélyáról azt tartják, a legendás Drakula gróf otthona volt. A monumentális épületegyüttest a közelmúltban Európa egyik leglátványosabb kísértetkastélyának választották,

Halloween-kor pedig az is elképzelhető, hogy áldozatainak szellemei lebegnek végig a kastély folyosóin.

A második helyre a boszorkánypereiről és gyilkosságairól híressé vált olasz falu, Triora került, a harmadik pedig a Guinness Rekordok Könyvében szereplő Pluckley lett, amit Nagy-Britannia legkísértetesebb falujaként is emlegetnek. Úgy tudni, a településen egy tucatnyi szellem kísért, köztük egy iskolamesterrel.

Íme Európa hét legborzongatóbb faluja:

  1. Törcsvár, Románia
  2. Triora, Olaszország
  3. Pluckley, Anglia
  4. Ochate, Spanyolország
  5. Roslin, Skócia
  6. Skirnjari, Horvátország
  7. Tintern, Wales

Európa leghátborzongatóbb helye, a törcsvári kastély elképesztő programokkal készül az idei Halloween-re. A kastély falai között egész éjszaka táncolhatnak a jelmezbe öltözött bulizók, az étteremben pedig különleges fogások várják a gasztronómia szerelmeseit.

Erdélyt ajánlják Európa első számú úti céljának Halloween-kor

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó