Lelépő
Image default

Erdélyt ajánlják Európa első számú úti céljának Halloween-kor

Erdély nem csak, hogy bekerült a TOP7 úti cél közé Halloween-kor, de rögtön a lista élére is tört. Nem véletlenül. Az ikonikus Drakula-kastélyban, Törcsváron igazi borzongás vár mindenkit.

Ha Halloween, akkor Drakula, ha Drakula, akkor Erdély

Bár hazánkban a Halloween-nek nincsenek hagyományai, Európa-szerte egyre többen tartják az alapvetően kelta gyökerekkel rendelkező, amerikai tradíciót. Azok számára pedig, akik kísértetiesen elbűvölő úti célokat keresnének fel október 31-én, összeállítottak egy hetes toplistát.

Ennek az élére került Erdély, megelőzve Dublint, Londont, Koppenhágát, Londonderry-t, Prágát és Berlint.

A Schengenvisainfo ajánlásában úgy fogalmaz: egyetlen Halloween-összeállítás sem lenne teljes Drakula gróf szülőhelyének meglátogatása nélkül. Az javasolják, feltétlenül látogassa meg mindenki, aki szereti a kísérteties történeteket, és lenyűgözi a hírhedt vámpírokról szóló legendák.

Irány a törcsvári kastély!

A híres Drakula-kastély nem más, mint a törcsvári kastély, ahol hátborzongató folyosók, ködös természeti környezet, gótikus építészeti megoldások várják a Halloween-kor érkezőket. Idén azonban egy Halloween-i partira is készülnek, amit október 28-án tartanak.

Kísérteties dekorációk, lüktető zene, látványos filmes kellékek és hidegrázós táncparkett vár mindenkit.

Aki a bulizás helyett inkább a Halloween-i gasztronómiában merülnének el, Drakula gyermekkori otthona az ideális célpont, ami tematikus étteremmé alakul. A híres vámpír portréival díszített falak egyedi és egészen hidegrázós kulináris élményt nyújtanak.

A törcsvári kastélyról

A törcsvári kastély Brassótól harminc kilométerre található és a 14. században épült. Drakula gróf lakhelyeként tartják számon, bár sem a könyvbeli Drakula gróf, sem a vele azonosított Vlad Țepeș nem köthető ehhez a helyhez. A látványos épületegyüttes egy száz méter magas hegyen áll, belsőtornyos szerkezete különleges hangulatot áraszt. Úgy tudni, korábban volt a völgyben egy elővára is, enner lőréses falai ma is láthatók.

Lelépő, fotók: Unsplash és a kastély hivatalos facebook oldala

Kapcsolódó