Lelépő
Image default

Könnyen lehet, hogy hamarosan az egész világ a Lánchidat fogja kirakni LEGO-ból

Akár el is készíthetik a Széchenyi lánchíd legóverzióját a cég dizájnerei, amennyiben összejön a kellő szavazat a rajongói tervre – írja az Index. A Lego Ideas rendszerébe már felkerült a rendkívül részletes látványterv, most már csak a szavazatokon és a tervezőkön múlik, hogy piacra dobják-e.

Felkerült a Széchenyi lánchíd a Lego Ideas ötlettárába, és – ha összegyűlik a kellő számú szavazat, és a játékvállalat tervezői is ráharapnak – akár valódi készlet is lehet belőle.

Monumentális látványt nyújt a lego Lánchíd terve

A Széchenyi Lánchíd legótervét november 10-én töltötte fel egy felhasználó, aki rendkívül részletes és profi látványtervet készített, még magát Széchenyi Istvánt is megtervezte legófiguraként. Az ötlet az első hatvan napon belül elérte a száz támogatót.

A Lánchíd Budapest és Magyarország egyik világhírű jelképe, 1839–1849 között épült. A híd nevét kezdeményezőjéről, gróf Széchenyi Istvánról kapta, aki felvetette egy állandó kőhíd építését Duna.

„Budapesten élek, és amikor nemrég átsétáltam a hídon, eszembe jutott, hogy csinálok belőle egy saját legóverziót. Remélem, tetszeni fog” – írja a legírásban a tervet készítő @hello-zol. Úgy tudni, a modellt Bricklink Studio 2.0-ban készítette, és összesen 2460 részből áll, amik között

Széchenyi István minifigurája is megtalálható.

Hatalmas sikert arat a terv, sorra érkeznek a szavazatok

Ahhoz, hogy a terv megvalósulhasson, tízezer szavazatra van szükség, amit több ütemben kell összegyűjteni. A Lelépő azonban kiszúrta azt is, hogy az első fontos mérföldkövet a projekt már el is érte. A legfrissebb információk szerint a Lánchíd tervére máris összegyűlt az első ezer szavazat, sőt,

jelenleg 22599 szavazatnál jár.

Így most további 6 hónap áll a rendelkezésre arra, hogy elérje a következő mérföldkövet, az ötezer támogatót, hogy aztán már csak egy lépés legyen hátra a tízezer szavazatig. Ide kattintva lehet leadni.

Mint ismert, a Lego Ideas lényege, hogy olyan készleteket is megvalósítanak, amelyeket eredetileg a rajongók javasoltak. Az ötleteket a Lego weboldalán tehetik közzé, ahol a javaslatok, azaz rajongói tervek közül a cég dizájnerei választják ki, hogy mely szetteket formálják tovább igazi legókészletekké.

Lelépő

Kapcsolódó