Lelépő
Image default

TOP5 téli Balaton-felvidéki úti cél

Balaton télen a nyugodt, csendes arcát mutatja. Érdemes azonban ilyenkor is útra kelni és felfedezni a magyar tengert, hiszen számos meglepetést tartogat.

Somogyi László, a Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont túravezetője szerint ezt az öt Balaton-felvidéki úti célt mindenképpen érdemes felvenni a listánkra.

Kecskevár Kilátó

Kecskevár Kilátó megér egy kis testmozgást. Egyrészről a zseniális kilátás miatt, másrészről pedig a kirándulók megismerhetik a tipikus Balaton-felvidéki erdei életközösséget is.

Halápi tansövény

A halápi tanösvényt a lebányászott halápi hegyen megy körbe. Pazar kilátás nyílik a hegyekre és a Balatonra, információs táblái pedig kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagyon érdekesek.

Tűzgyűrű tanösvény

A 4,6 kilométer hosszú badacsonyi Tűzgyűrű tanösvényen a hegy kialakulásáról, és a szőlőművelésről, valamint a borászatról lehet információt szerezni.

Szűz Mária Kápolna

A lesenceistvándi szőlőhegyen való kirándulás során kirándulni érdemes útba ejteni a Szűz Mária kápolnát, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a Balatonra és a tanúhegyekre.

Tapolca

Egy kiadós tanúhegyes túra után irány Tapolca, ahol sok vendéglátóhely várja a fáradt, feltöltődésre vágyó kirándulót.  lehet feltöltődni és kipihenni a hegymászás fáradalmait.

lelépő.hu, fotók: Somogyi László

Kapcsolódó