Lelépő
Image default

Top 6 belföldi úti cél egynapos városnézésre

A Szállás.hu „programok” aloldalának adatai szerint az országban több olyan úti cél is van, amelyek elképesztő népszerűségnek örvendenek a belföldi turisták körében. Összegyűjtöttük ezek közül a legizgalmasabbakat, és azt is, miért lehet rajongani értük.

Egri vár

Gazdag történelmi hátterével az egri vár az egyik legvonzóbb úti cél Magyarországon. A vár az 1552-es török ostrom hősies várvédőinek emlékét őrzi. A várvédők Dobó István kapitány parancsnoksága alatt visszaverték az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregét. A vár tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik Egerre és környékére, míg a Dobó István Vármúzeum a vár történelmi és épített örökségét, valamint Gárdonyi Géza írói hagyatékát is ápolja.

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő a város szívében található, és egyedülálló lehetőséget kínál a történelmi környezetben való gyógyfürdőzésre. A középkori vár falai mellett elterülő modern fürdőkomplexum a test és lélek feltöltődését is biztosítja.

Nyíregyházi Állatkert

Nyíregyházi Állatkert – Sóstó Zoo az ország egyik legjobb állatkertje, ahol a természet közelsége és a különleges állatfajok megfigyelése egyaránt lenyűgözi a látogatókat. A park számos izgalmas programmal és interaktív bemutatóval várja az érdeklődőket, miközben az állatok kényelmes környezetben tölthetik mindennapjaikat.

Zalakarosi Fürdő

A Zalakarosi Fürdő egy igazi oázis, a család minden tagja jól érzi magát. A több mint ötven éves létesítmény a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően strand- és fedett fürdővel, külső-belső élményfürdővel, csúszdaparkkal, kül- és beltéri gyermekvilággal, megújult gyógycentrummal és számos wellness szolgáltatással várja a látogatókat.

Festetics-kastély

A keszthelyi Festetics-kastély a 18. század közepétől 200 éven keresztül Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd hercegi családjának, a Festetics családnak az otthona volt. A Helikon Kastély öt épületben hat állandó kiállítással várja a látogatókat. Kihagyhatatlan az enteriőrkiálítás, amely a főúri életformát mutatja be, de érdemes megtekinteni a hintó- , a vadászati- és modellvasút kiállítást, valamint a csodálatos Pálmaházat és kastélyparkot is.

Hévízi Tófürdő

Hévízi Tófürdő Európa legnagyobb melegvízes tava, mely egyszerre szolgál természetes gyógyfürdőként és egyedülálló turisztikai látványosságként. A tó gyógyító ereje legendás, és az itt töltött idő garantáltan felpezsdíti a testet és a lelket.

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó