Lelépő
Image default

Így készül a tökéletes főtt tojás

A húsvéti ünnep autentikus étele a sonka és a főtt tojás. Ez utóbbinál nem sok egyszerűbb étel van a világon, azonban mint mindenben, így ennek is van néhány egyszerű szabálya. 
1. Hideg vízben kezdjük el főzni
A tojásokat mindig hideg vízbe tegyük és csak ezt követően helyezzük fel a tűzhelyre. Fontos azonban, hogy a főzési időt minden esetben a forrástól számítsuk!
 
2. Mehet egy kis só is a vízbe
Tapasztalatok bizonyítják, hogy ha megsózzuk a tojás főzővizét, könnyebben le tudjuk majd leszedni róla a héját.
3. Nyolc perc kell a tökéletes kemény tojáshoz
A tökéletes kemény tojás fehérje kemény, sárgája kissé krémes marad. Ezt az állapotot a forrástól számított nyolcadik perc környékén tudjuk elérni. 
 
4. Pucolás előtt fürdessük meg jeges vízben
Mielőtt leszednénk a tojás héját, érdemes egy tál jeges vízbe tenni őket, hogy lehűljenek, hiszen így könnyebben lejön majd a héjuk és a kemény tojás nem csak ízre, de látványra is tökéletes lesz. 
 
Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó