Lelépő
Image default

A 950 éves ikonikus magyar város hamarosan újra régi fényében pompázhat

A Magyar Turisztikai Ügynökség és Posta György polgármester szerint hamarosan történelmi léptékű fejlesztés kezdődhet meg Tokajban. 

Méltó lesz világörökségi rangjához Tokaj

Az idén 950 éves Tokaj településre vonatkozóan történelmi léptékű fejlesztési tervet fogadott el a Magyar Kormány. A beruházás célja, hogy az ide látogató belföldi és külföldi vendégek a világörökségi rangnak megfelelő környezetben tölthessék szabadidejüket.

A felújításoknak köszönhetően új életre kelnek a település ikonikus belvárosi épületei, így megújul például a Városháza műemléki épülete, a Járási Hivatal, az Arany Sas Fogadó, valamint a ZÁKÓ Ház is. Új parkokat alakítanak ki, kávézók és éttermek nyílnak,

valóságos “ékszerdobozzá” varázsolva a belvárost.

Helyreállítják a város historikus arcát

A munkálatok november végén indulnak az áruház épületének bontásával, amely immár évtizedek óta torzítja az egységes, historikus műemléki homlokzatok képét az óváros szívében. A fejlesztésnek köszönhetően Tokaj lehet az egyik legnépszerűbb hazai úti cél. Növekedhet a település turizmusból származó bevétele, valamint további munkalehetőségek nyílhatnak a helyben élők számára.

Ahogyan azt már a Lelépő korábban megírta, októberben Tokajt választotta a világ legjobb kiemelt települései közé az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO).

most először nyert magyar település ilyen rangos turisztikai díjat.

A díjjal járó címet a település minden hazai és nemzetközi reklámjában feltüntetheti. Ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista érkezzen a településre.

A BORD Építész Stúdió által megalkotott, Csurgó-völgyben található fantasztikusan szép Tokaj Aktív Turisztikai Központ pedig rangos díjat zsebelt be a BIG SEE Tourism Design Awardon.

Tokaji turisztikai központ nyert nemzetközi díjat egy rangos dizájn versenyen

Lelépő

Kapcsolódó