Lelépő
Image default

Tokaji turisztikai központ nyert nemzetközi díjat egy rangos dizájn versenyen

A BORD Építész Stúdió által megalkotott, Csurgó-völgyben található fantasztikusan szép Tokaj Aktív Turisztikai Központ rangos díjat zsebelt be a BIG SEE Tourism Design Awardon.

A kivételes építészeti teljesítményt díjazták

A nemrég átadott Tokaj Aktív Turisztikai Központ, nemzetközi szakmai elismerésben részesült – jelentette be közösségi oldalán a BORD Építész Stúdió. A gyönyörű épületegyüttes a BIG SEE Tourism Design Award-ot nyerte el, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a régiónkban található kivételes építészeti teljesítményekre.

Az építész stúdió közösségi oldalán úgy fogalmazott: a központ kialakításánál a fa- és üvegszerkezetektől kezdve az aprólékosan integrált kültéri terekig minden elemet alaposan átgondoltak, hogy

egy nyugodt oázist hozzanak létre.

„A TATK Tökéletes úti cél lehet az őszi kirándulásokhoz, a szőlőültetvények, vagy akár a helyi kulináris különlegességek felfedezéséhez” – tették hozzá.

Ökofolyosó a természeti csodákhoz Tokajban

A felhagyott bánya katlanjába beolvadó csodálatos látogatóközpontot a Lelépőn is részletesen bemutattuk. Az új turisztikai központ Tokaj városának világörökségi területeihez kapcsolódóan, a Kopasz-hegy északi lábánál,

a Csurgó-völgy elhagyatott andezit bányájának félköríves katlanjában kapott helyet.

A helyszín különlegessége, hogy a felhagyott andezit bánya természetes térfala U alakban öleli körbe a forrást. A turisztikai központ épületének tömege a katlan ezen íves formáját egészíti ki, zárja be. Ugyanakkor az épület tájba illesztett, egyszintes tömege szabadon átjárható.

A látogatóközpont építéséről további érdekességeket és látványos fotókat ebben a cikkünkben lehet megtekinteni.

Egy felhagyott bánya katlanjánál olvad bele a természetbe ez a gyönyörű magyar látogatóközpont

Lelépő, fotók: BORD

Kapcsolódó